Arkadaşlar bu aralar bir şeye kafa yoruyorum,
Kendim premium bir eklenti kullanıcısıyım, yazdığım bir anahtar kelimede r10 kelime önericisinin yaptığı gibi en çok hitlenen 2 kelime daha veriyor yazımda kullanmam üzere. Ayrıca semantic seo için alakalı kullanmam gereken kelimelerinde listesini veriyor. Böyle yaparak gerçekten iddialı bir kelimede google 1'inci sayfadayım. Ancak bazı rekabetli kelimelerde hala 3ncü sayfadayım. Şimdi yeni yöntemler eklemem gerekiyor ilerlemek için. Olay şu:
-Sadece google keywords aracı ile hacimli kelime bulup r10'dan alakalı kelimeleri almak malasef bizi 1nci sıraya taşımıyor. Bize hitli kelimeler listesi lazım. Siteme baktığımda, kendi ana kelimelerimden çok farklı ama sektörümle alakalı kelimelerde hit aldığımı görüyorum. Ve manuel yöntemlerle bu cümleyi tutturmanız imkansız. Biliyorsunuz Long tail keywords olayını. Artık manuel bir iki anahtar kelime ile arama yaparak hitli kelimeleri bulmak çok zor.
Akla genel şu:
REVERSE ENGINEERING. Yani tersine mühendislik. Bu servisi aylık 20 dolar gibi miktarlara sunan bir iki seo şirketi sahibiyle görüştüm. (Yeni Zelanda'da). Ancak nasılsa r10 ve google kullanarak manuel bir başlangıç yapabiliyoruz, hitli kelimeleri nokta atışı bulmanın da ücretsiz bir yolunu arıyorum. 20 dolar bu liste için az bir ücret evet. Ancak ücretsiz yolları da olmalı, ki sektörü rekabete ve daha iyiyi yapmaya götürecek olay bu zaten.
Bu konudaki bilgi paylaşımlarınızı, makale paylaşımlarınızı bekliyorum. İmleme yapmadan, hepinizden yorum ve gerçekten faydalı şeyleri paylaşmanızı istiyorum. Tartışalım, daha iyiye gidelim.
Yabancı forumlardaki tartışma ve paylaşma ortamını yakalamamız ümidiyle.