yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım konuyu düzgün anlatmadım sizide yordum. Yapmak istediğim sunucuda gece belli saatte çalışan bir kod eklemek. Neden ftp ve sftp kullanmam gerekiyor konusundada synology'den aldığım bir nas yedekleme cihazım var bu protokolleri destekliyor üzerinde kod çalıştırma imkanımız yok sanırım benim kodları linux olan server'ım üzerinde çalıştırıp ağdaki nas sunucusuna ftp sftp yöntemleriyle kopyalamam gerekiyor. Ftp kullanıcı adı ve şifre korumalı. Yedekleyeceğim dosyalar mali mühürle imzalanmış zip içerisindeki xml dosyaları. Boyutları 2 kb 20 kb arasında küçük dosyalar. Sistem imajı almak ne kadar mantıklı bilmiyorum sizce hangisi mantıklıdır? Benim için önem taşıyan bu zip dosyaları.

victories adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ftp veya sftp sizin durumda pek kullanışlı olmaz, anladığım kadarıyla siz sistemin birebir yedeğini alıp, ertesi günlerde sadece değişen dosyaları tekrar almak istiyorsunuz, her seferinde tam yedek istemiyorsunuz.

Doğru anladıysam sizin için uygun olan yöntem rsync dir.

aşağıdaki komutu kendinize göre düzenleyerek kullanabilirsiniz.

komutun açıklaması

--progress = işlemin durumu hakkında ekrana çıktı verir
-a = archive = kopyalanan dosyalara arşiv özniteliği ekler
-v = verbose = ayrıntıları gösterir
-z = compress = sıkıştırma yapar
--rsh = komut çalıştırma (örnekte 22 portundan bağlan diyoruz, default port zaten 22 dir o yüzden --rsh='ssh -p22' kısmını yazmasakta olurdu ancak farklı bir porttan çalışan sunucuya bağlanmak için gerekebilir
-l = links = symlinkleri aynen kopyalamak için
-p = perms = dosya izinlerini aynen kopyalamak için
-t = times = kopyalanan dosyaları orjinal tarihleri ile kopyalar
root@11.22.33.44 = dosyaların alınacağı asıl sunucunun kullanıcı adı ve ip adresi
:/home/dosyalarım/ = kopyalayacağınız dosyaların bulunduğu klasör
/home/dosyalarımyedek/ = kopyalanan dosyaların konulacağı klasör

daha ayrıntılı bilgi almak için rsync --help veya man rsync komutunu kullanabilirsiniz.