myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dil sorunu nedeniyle gerçekleşiyor olabilir sanırım. Çünkü listede "rent a car" diye 4. sırada Türkiye'de var. Türkiye'de o kadar yüksek sayıda "rent a car" diye aranacağını düşünmüyorum. Google otomatik olarak "araba kiralama" diye Türkçe verilerini çekiyor olabilir.
Tam olarak cevabın bu oldunu düşünmüyorum.
amacdizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adwords de tam eşleşmeli arama durumuna göre sonuçları verir. Buna varyasyonlar dahil değildir.
AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
+1

Adwords, kelime odakli reklam verecek kisilere asagi yukari ibilgi verir, trendler ile cok farkli bu.
Hocam cevabiniz icin tesekkurler.

ben yabancı makaleleri ve adword gelismeleri sik takip ediyorum.

http://searchenginewatch.com/sew/opi...words-now-what

http://www.wordstream.com/blog/ws/20...ip-exact-match

Artık adword toolsta tam aramalara bakamiyorsunuz. Bu uzun suredir boyle.
Bir deneme yapmak icin adwords tool bir kelime aratin ve >> tirnak isateti ile saga plana ekleyin. Orda kucuk bir kalem isareti var. Ordan genis, sirali ve tam eslesmeyi secebilirsiniz lakin hic sonuclar degismiyor. Google adwords tam eslesmeyi malesef göstermiyor. Zaten eskiden [] isatetleri ile tam arama hacmine bakabiliyorduk. Çalışmıyor malesef. Kisaca genis sonlari gosterior. Zaten genis yada tam gostermesinin pekte onemi yok bence.

Şimdi adword ile trend ayni sey degil ama trends net sayi vermesede kelimelere gore aranma hacimlerini oransal olrak veriyor.

Şimdi ben bu konuyu acmamdaki sebep suydu. Ingilizce dunya dili ve farkli ulkelerde bazi kaliplar ayni sekilde aratiliyor olabilir. Bunun icin o kelimeyi trendse yazi hangi ulkede % kac oranda kullanildini orenmek istedim. Yani belki rent a car ile dubaiye yonelik bir site acmak isteyebilirim.

Şimdi abd 165.000 Arap Emirlikleri 2400 cikinca şasırdım.
Bu celiskiyi cozmek istedim.

Bunu ülke olarak değilde su anda su aklima geldi.
2 kelime 2side ingilizce biri 100.000 digeri 25.000 aranma hacmi varsa adwords toolsta, bu kelime trendse yazildinda uc asagi bes yukari bu tarz aramaya uygun bir % oran cikmasi gerekmezmi?

Alper ve amacdizayn hocam umarım beni tatmin edecek bir aciklama bulabilirim. Bence bu konu önemli.

Ilgilenip cevap attiniz icin tekrar tesekkurler