@Fys, Framework demek aslında şudur: Bir iletişim formu düşünün. Bu formda e-mail, isim-soyisim, tel gibi alanlar vardır. Formu dolduranların e-mail alanını gerçek bir e-mail ile doldurmasını isteriz ya da isim-soyisim alanını maximum 65 karakter olmasını isteriz. Bunlar için denetleme fonksiyonları yazarız. Gerçek bir e-mail veryene kişiye de uyarı veririz. Bu sayede filtrelenmiş ve istediğimiz formatta bir veri almış olur. Buraya kadar herşey tamam ama her site yapışımızda bu fonksiyonları her seferinde yazarsak zaman-maliyet ilişkisinden dolayı pek de karlı durumda olmayız. Bu yüzden bunun önüne geçmek her projede çalışabilecek hazır fonksiyonlar ya da sınıflar yaratırız. Yani kodu bir kere yazarız ama iletişim formuna ihtiyaç duyacağımız bütün projelerde neredeyse hiç zaman harcamadan kullanmış oluruz. İşte bu hazır sınıflara ya da fonksiyonlara kaba tabirle framework denir. Framework felsefesi temelde uzun vadede zamandan büyük tasaruflar sağlamaktır.
Gelelim framework'lerin ne zaman kullanılacağı sorusuna. Bunun için programlama dilinden ziyade iyi bir algoritma öğrenmektir. Yani sorunları pratik yollardan çözebilme becerisi. Ya da çözüme giden en kısa yolu bulmak vs. Algoritma mantığı öğrenildikten sonra geriye framework yazmak ya da var olanı kullanmak için design patterns dediğimiz yapıları öğrenmekdir. Design patternler bütün diller için nereydese aynıdır. Kaba tabirle design pattern yapıları tasarım desenleri olarak dilimizde tercüme edilir. Bunları bilmeden bir dilde ustalaşmak çok şey kazandırmaz. Soracağınız bütün soruların açıklaması bu yazıda mevcut.
Ayrıca konyla pek alakası yok ama madem yeni başlıyorsunuz bu işlere, php yerine python, go, ruby gibi programlama dilleriyle başlamanız ilerisi için çok faydalı bir tercih olacaktıır. Çünkü bu diller daha güçlü, öğrenilmesi daha kolay ve tamamen OOP'dirler.
açıklamanız yazınız için çok tşk ederim aydınlattım sayenizde bir web sitesi hazırlamaya ilk evvelden html css ve php bilmem gerektiği yönünde bilgilendirildim sölediğiniz nesne programlama dilleri hakkında hiçbir fikrim yok çünü o yöne sevkedilmedim hiç bana sölenen çevremdeki arkadaşlarım bilhassa hosting şirket sahipleri php master insanlar php bilmem gerektiğini phpyi öğrenirkende html css ve jqueryi de beraberinde öğreneceğimi sölemişlerdi ben şuan dizi değişkenleri str fonksiyonları kısmındayım bir komutu bir işlemi gerçekleştiriyorum fakat neden ve nasıl bu buraya nasıl geldi nerden geldi neden burada bunu kullandık gibi sorularıma cevap bulamıyorum bir de genelde sölenen bir söz vardır php mantığı diye php mantığı nedir tam olarak türkçe karşılığı en doğru ve sade herkesin anlayabileceği şekildeki karşılığı nedir ben şuan hesap makinesi yapmayı öğrendim case swtich komut yapılarıyla ama bunu if else ile yap desen veya function ile yap desen yapamam çünkü ezbere dayalı öğreniyorum malesef öğrenme şeklim tamamen yutubdaki anlatılan insanlara ve okuduğum kitaba göre çevremde destek alabileceğim oturup adam akıllı sorular sorabileceğim kimse yok ne pahasına olursa olsun hevesim biraz kırılmış olsa da frameworklerinde ayrı bi dünya olduğunu anladığım için pes etmemeye gayret ediyorum ve de ileri de kalıcı olarak bir şirkette çalışıp yuva kurmak amacım tamamen bundan ibaret ve de severek yapıyorum bu işi en önemli kısımda bu olsa gerek masabaşında para gelsin bütün gün pc başında takılma amacında değilim asla siz ve sizler gibi php ve programlama dilleri konusunda bilgili tecrübe sahibi olmak bu doğrultu da geleceğimi inşa etmek esas amaç