ismailbayhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
php i bitirince bana yazın tüm framework işlerinizi ben yapacağım
anlamadım afedersin

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:12:27 -->-> Daha önceki mesaj 17:11:17 --

efeozyer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Framework'ten önce OOP ve PDO tabanlı php yazmayı öğrenmeni tavsiye ederim. Zaten frameworklerin en büyük ortak özelliği hepsinin OOP (Object Oriented Programming) yani nesne tabanlı olarak yani, class, struct, interface, public ve private değişkenlerle yazılmış olmasıdır. Eğer nesne tabanlı php yazmayı öğrenirsen frameworkleri anlaman hiç de zor olmaz. Direkt bir frameworke dalmak seni zorlar. önce PDO ve OOP ile başla sonra Laravel, Codeigniter veya Zend framework ile devam edebilirsin.
çok tşk ederim inşallah php öğrenebilirim kafam basar çok azimliyim ama önümde de gidecek çok yol var

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:27:57 -->-> Daha önceki mesaj 17:12:27 --

yvolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Fys, öncelikle istediğiniz soruları yazın ben veya başkası isteyen yanıtlar

Geçiş aşaması bana göre temel mantık kavramlarını anladıktan sonra bu da konu açısından object dediğimiz nesne tabanlı işlemler ile uğraştığıktan sonra.

Çünkü bu frameworkler işlemlerin bize kısa ve daha hızlı bir şekilde gitmesini sağlar.

Sen framework ile çarpma işlemi yapmış sanırsın ama aslında fonksiyonun detayında toplama işlemi vardır.

Framework ile başlayacağım karşıma çıkan sorunların altından gelirim dersen buda bi seçenek. Sonuçta internette senin karşıya çıkan sorunlar olduğu gibi çözümlerde mevcut.
şimdi efendim aklımdaki sorulardan bir tanesi php de herhangi bir konuyu bir web sitesi yaparken bu öğrendiğim konuların hangisi ne zaman nerde kullanacağım örnek verecek olursak sohbet scripti yapıyorum misal olarak ben bu scriptin neresinde array komutunu kullanacağım neresimnde functionı devreye sokacağım bu sorum hakkında hiçbir bilgim yok açıkcası beni aydınlatırsanız çok sevinirim