Yakin zamanda piclect API v8 versiyonu yakinda paylasima sunulacak. Suanda bir cok degisiklik ve yenilik yapildi. r10 da da bu scripti sitelerinde kullanan bir cok kisi oldugundan ve webmaster arkadaslara duyurmak amaciyla dusuncelerinizi almak istiyorum. Istekleri, onerileri yada sikayetleri olan arkadaslar yazarlarsa script yazari arkadas konuyu takip ediyor olacak.
Kuaza'nin konuyla ilgili makalesi.
Yapilan, biten yada iptal eden guncellestirmeler - [1] Yazildigi sekilde ***** ozellik kisimlari admin tarafindan kapatilabilecek sekilde yenilendi.
- [2] Upload formunu yeniledigim ve plupload kullandigim icin gerek kalmadi.
- [3] Hemen yukleme ozelligini kullanmayacagiz bu versiyonda
- [4] Default dil secimini veritabani baglanti bilgilerini girdiginiz dosyadan yapacaksiniz bundan sonra. 1 sorguda bir sorgudur

- ** Birden fazla resim yuklendiginde Toplu kod alma kismi acilmiyordu (eklememisim onceki versiyonda). Bu kisim yeniden eklendi.
- [5] Bunun yerine css,style ve yukleme adreslerinin URL kismini kaldirdim. Simdi cok daha iyi

- [6] Orjinal resmi indirme butonu, resmin ustunde sosyal paylasim ikonlarinin sol tarafinda.
- [7] Gosterilen medium resme link verildi, tiklanildiginda orjinal resmi ayri bir sayfada aciyor. Bu kisma farkli bir efekt ile gorsel biseyler yapilabilir aslinda

- ** Bazi bolumlerde google snippet uygulamaya calistim
- [8] Resme ait onemli bilgiler uygun yerlere eklendi.
- ** Resmin yuklendigi koleksiyon kismi ve son yuklenen resimleri TAB kismina alindi.
- ** Koleksiyon secilmemisse veya henuz begenen olmamis ise bu kisimlar gizlenir.
- [9] Koleksiyon sayfasi biraz duzenlendi, her koleksiyonun altinda son yuklenen 3 resim listelendi.
- ** Upload kismini saga yada sola alma ozelligi ekledim. boylece farkli bir tasarim olusturabilirsiniz.
- ** Upload alani icin birden fazla hazir tasarim bulunmakta, adminden kolayca secebiliyorsunuz. Ancak isterseniz yuzlerce kombinasyon olusturabilirsiniz kendi tarziniza gore

- ** Artik yuklenen resimleri kendi hostunuzda barindirabileceksiniz, ve kendi siteniz uzerinden resimlerin linklerini verebileceksiniz. bu ozelligi kapattiginizda sitedeki resim linkleri orjinal link yani piclect.com sunucularindaki ile degisecek. Ancak acarsaniz sizin hostunuzda yuklu olan resimlerin linkleri piclect yerine kendi linkiniz ile olacak. Bunu denemek icin piclect.net e resim yukleyin ve yuklenen resmin direk linkine bakin
bunu yaptiginizda sitede footer kismindaki link (yada linkler) haric piclect ile herhangi bir iliski olusmuyor. Ancak bu ozelligi acsanizda, kapatsanizda her iki durumda da resimler piclect.com a yukleniyor. Boylece istediginiz zaman degisiklik yapabilirsiniz ve resimler herzaman yedekli bir sekilde sunucularimizda kalmaya devam eder. - ** Hata sayfasi olusturuldu bir tane. 404. bu sayfada guzel hos bir resim ve sayfanin alt kisminda da rast gele 50 resim listelenmekte. Kullaniciyi daha fazla tutmak icin iyi bir yontem. Ayrica diger hata durumlardian da ayni sayfa devreye girmekte. Ornek bir hatali sayfa: http://piclect.net/kuaza_404
Bir kac gune guncellemeyi yayinlamayi dusunuyorum arkadaslar. Test etmek veya denemek icin;
Piclect.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ayrica
http://ressim.net sitesinede bakabilirsiniz.