Kadircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Benim bildiğim kadarıyla yeni açılan bir siteye link, backlink veya bu tür hiçbir çalışma yapılmamalı.
En az 1.5 2 ay geçmeli bunlar için (diye biliyorum)

Fakat yeni aldığım bir seo kitabında şu yazıyor;
Eski veya indexlenen sitelerden yeni sitenize link verin, google sizin sitenizi indexlesin.

Kafamda deli sorular.. ?
Hocam ben tecrübemi paylaşayım:

2.5 yıl önce bir site açtım, üzerinden 2-3 ay geçti link çalışmalarına başladım, site 6. ayında patlama yaptı acayip para kazandırdı sonra google algoritma güncellemeleriyle birlikte yalan oldu üstüne manuel spama girdi site. Spamdan çıkardım hitler artık artmıyordu.

Şimdi de 3 ay önce açtığım siteye hiçbir link çalışması yapmadım. Ne tanıtım ne link değişimi ne sosyal imleme çalışmaları... Kendim site adına facebook ve twitter sayfası açıp makalelerimi kaynak linkleriyle birlikte otomatik paylaştırdım. Sitenin geldiği yer: Hedef kelimede 11. sırada, günlük hit 1500 ve üstü, alexa 800.000 civarlarında... Site %100 özgün içerikten oluşuyor, yabancı kaynaklardan düzgünce çeviri yapıyorum, ara sıra kendim makale ekliyorum, resimlerin tümünü kendi siteme yüklüyorum, çoğu resmi de kendim düzenleyip ekliyorum. Sitede şu anda 85 makale var.

Böyle gittiği sürece link değişimi yapmayacağım. Google'ın yaptığı tüm algoritma güncellemelerinin sonucunda, hiç çalışma yapmadan yükselmenin kolaylaştırıldığını gördüm.