SecureBacklink adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şey eğitmekle olmuyor malesef. Eğitim görmüş ve uçk*runa sahip çıkamayan binlerce kişi var. İdamda bir eğitim ve ibret şeklidir.

Bu suçu işleyen öyle idamdan korkar ki hadi diyelim korkmadı öyle kişilere ibret olur ki bu haltı yiyecek kişiler bi düşünür ölüm var, idam var. İdam olmadığı sürece böyle şeylerin önüne eğitimle felan geçilmez. Adamın aklında her zaman şu düşünce vardır 10-15 sene yatar çıkarım. Geçim derdi mi olacak?

İdam cezası uygulayan bazı ülkeler;

• Çin Halk Cumhuriyeti
  • İran
  • Suudi Arabistan
  • Kuzey Kore
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Pakistan
  • Irak
  • Vietnam
  • Afganistan
  • Japonya
  • Yemen
  • Endonezya
  • Libya
  • Sudan
  • Bangladeş
  • Beyaz Rusya
Tek bir örnek vereceğim. Suçu her zaman 1 kişide arıyoruz ama suçlu bir kişi değil onu atlıyorsunuz. O kişiyi idam ettik diyelim sizce birşeyler değişecek mi? Örneğe gelince;

15 gündür Türkiye'deyim. Nişanlım ile geçen gün sokakta yürüyoruz(daha doğrusu yürüyemiyoruz), bir insanın karısına kızına bu kadar mı bakılır? dik dik bakan mı ararsın, mal mal bakmıyormuş gibi yapan mı ararsın. Ben 5 yıldır yurtdışındayım, ne bana ne kız arkadaşıma 1 kere bakıldığını görmedim. Burada olay eğitim ve ahlaka giriyor. Yurtdışındakiler bizden ahlaksız diyorlar, kusura bakmayın ama bizden milyon kat ahlaklılar. Adamlar hiç olmazsa napacaklarını yüzlerine söylüyorlar ve yapıyorlar. Gizli kapaklı iş çevirmiyorlar. Türkiye'de sözde adam çok ama 10000 tane erkekten 1 tane gerçek adam çıkar buna eminim.

Kısacası olay 1 kişide değil olay toplumun ahlak değerlerinde. Asalım keselim ile o iş olmaz. Olay eğitimi ve öğretimi düzgün vermekte geçiyor. Gerçi onun da içine etmişler ya neyse.