mantık yürütüyorum; (kesin bilgi değil)
sektöre göre değişir. bazı sektörlerde %70 iyi bir oranken, bazı sektörlerde %30 bile kötü sayılabilir.
neden?
çünkü google seni rakip sitelerle kıyaslar. senin sitene giren adam dolar kuruna bakıp 2 saniyede çıkıyor. ama rakip siteye dolar kuruna bakmak için giren adam da muhtemelen aynı şeyi yapıyor. dolayısıyla bu senin için pek ciddi bir etki etmiyor.
ikincisi; (yine mantık yürütüyorum), google hep şunu sorar: "ziyaretçi araığını bulabildimi?" adam dolar kurunu arıyor, aradığını buldu. senden sonra bir altındaki siteye girmedi. dolayısıyla 2 saniyede de çıkmış olsa ziyaretçi doyuruldu.
ha işin en can alıcı noktası şurası: ben bu ziyaretçiyi 2 saniyeden fazla sitede tutmak için ne yapabilirim? öyle bir şey yaparsın ki, adam dolar kuruna bakar ve tam sekmeyi kapatmak üzereyken bişey dikkatini çeker ve tıklar. orda da başka bişey dikkatini çeker ve ordan oraya ordan oraya zıplar gider. (bkz. arif'in manchester'a attığı gol

) önemli olan o dikkat çekici şeyleri bulabilmek. o da senin yaratıcılığına kalmış.