Arkadaşlar iyi çalışmalar kolay gelsin. Uzunca bir süredir net işlerinden uzak kaldım Webmaster tools kendisini bayağı ilerletmiş yada ben çok geride kaldım. Çok garip bir sorunla karşı karşıyayım bir bilen çıkarsa çok sevinirim.

Sorunu kısaca söyleyeyim.

Webmaster toolsta 2 sitem var birini diğerine .htaccess ile 301 yönlendirme yaptım. Şimdi webmaster toolsta adres değişikliği yapacağım 4 onaylı bir ekran karşıma çıktı.

İlk onay kısmı => Yönlendirilecek yeni site adresi => Yeni site webmaster tools panelimde ekli seçim yaptım sorun yok bu aşamayı geçtik.
İkinci onay kısmı => 301 yönlendirmelerinin düzgün çalıştığını doğrulayın => .htaccess dosyasına attığım kod sorunsuz çalıştı bunu da geçtim.
Üçüncü onay kısmı => Doğrulama yöntemlerinin hâlâ yerinde olup olmadığını kontrol edin => Webmaster tools panelinizdeki sitelerin doğrulama kodları hala sitenizde mevcut mu kontrol ediliyor. Eski sitede yönlendirme olduğu için Google bu kodu kontrol edemiyor. Burda ipler kopuyor

.htaccess dosyasına attığım yönlendirme kodunu kaldırım üçüncü onay kısmını okey simgesi çıkıyor bu sefer de ikinci kısımıdaki 301 yönlendirme doğru çalışmıyor diye hata veriyor. Yönlendirmeyi denediğim yöntemler => .htaccess dosyasına attığım kodu direk anasayfa ve alt sayaları gören yönlendirme olarak denedim olmadı.
Php yönlendirme kodunu denedim olmadı. Birini görse diğerinde hata veriyor. Ya nasıl yapılır aklım yetmedi artık çok saçma bişey Google resmen kafa buluyor ama neyse

Konuyu anlamayanlar resmi inceledikten sonra tekrar okusun konuya hakim olabilir. Umarım yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar.