Arkadaşım siz savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmuşsunuz. bu adam sizi başka telefodan arayarak bir nevi taciz ve tehdit etmiş. şimdi başvurmuş olduğunuz savcılığa yarın tekrardan giderek. şikayetçi olduğunuz kişinin sizi başka bir telefondan arayarak tehdit ve hakaret ettiğini belirtebilirsiniz.
Ayrıca telefonunuz dökümlerini savcılık operatörünüzden isteyebilir. Aranılan saat ve görüşmeler yeni çıkan yasa ile artık kayıt altınta bulunmaktadır. Eğer siz bu kişiden şikayetçi olduysanız, kişi sizi başka telefonlardan bile arayarak rahatsız etme hakkına sahip değildir. numarayı gizleyerek arayanların telefon Imei bilgileri bulunacaktır.
tek yapmanız gereken yine savcılığa giderek ek bir dilekçe yazarak savcılığa bildirmek olacaktır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:36:01 -->-> Daha önceki mesaj 00:32:19 --
Ses kaydı aldığınızda siz suçlu çıkıyorsunuz diye biliyorum. Bir araştırın isterseniz bunu. Onun yerine savcılıktan görüşme kayıtlarını talep edebilirsiniz.
Telefonla görüşürken ses kaydı almak suçtur. Ancak telefon görüşmesi yaparken en başında konuşmalarımızı kayıt altına alıyorum diye belirtmeniz suç oluşturmaz. Bu sebeple bütün kurumlar müşterilerin telefon görüşmelerinde " Görüşmelerimiz kayıt altına alınıyor" diye uyarı vermektedirler.
Her kayda alan suç olsaydı. Özel alanda hizmet veren büyük şirketler hep suçlu olurdu