Semantic'in kelime anlamı anlamsal demek.
Esasında Google'un amacı kullanıcıya aradığı kelime ile alakalı en alakadar sonuçları sunmaktır. Google'un kalıcılığını bir yandada LSI'nin geleceğine bağlayabiliriz. Böylelikle verilmesi gereken önemi daha iyi anlattığımı düşünüyorum.
Semantic makale yazımına dönersek esasında makale ya da yazılan yazının doyuruculuğu bir siteyi ilerletir. Doyuruculuk kısmında özellikle Cryptosam'ı göz önüne alabilirsiniz.
Yazılan makalenin o işin uzmanı ya da bileni tarafından yazılmasını ya da ne derece de kaliteli olduğunu Google bilmez. Çünkü karşınız da bir insan değil bot var. Bu yüzden makale kalitesini Google ancak semantic'e göre bilir. Alakalı kelimeleri bulur ve karar verir. Yani yazılan makalelerin kalitesini kendine göre belirlemek yerine yazıyı okumaya devam edin.
Semantic makale yazımının zorluğu ise bulunan kelimeleri en güzel ve doyurucu şekil de makale içinde kullanmaktır. Anahtar kelimeleri bulduktan sonra elde edilen veriler ile yazılan makale de anlamsızlık yazının ileride Google algosunu çalıştırdığında o yazının düşüşe geçmesine sebep olabilir. R10'dan abirisebil üstadımın deyimi ile bu Google'un 16 yıllık algosunu (sadece algo abirisebil'in

) küçümsemek olur.
Uzman değilim anahtar kelimelerim hazır makale yazmak için bir şablon var mı?
Kelimemizin uçurtma olduğunu varsayarak makalemizin kalan kısmını getiriyoruz.
Makale başlığı: Uçurtma Nasıl Yapılır?
Makale kelimeleri: Uçurtma, hava, rüzgar, uçmak, yükselme, hafif malzeme.
Makale içeriği: Yukarda ki kelimeleri makalenin içine özenle dağıtın kelimeler arasında 2 cümle kesinlikle olsun. Kelimelerin tanesinin bulunma oranı yüzde 2'yi geçmesi sorun olur. Yani rüzgar kelimesini 100 kelime arasında en fazla 2 defa kullanın. Makalelerinizi 500 kelime altında yazmanızı önermem. Az olsun öz olsun. Makalelerinizi her gün gireceğinize 3 güne 1 girin, düzenli girin hatta vaktiniz ve imkanınız varsa elinize kağıt kalemi alın nokta virgüle dikkat edin. Sağlam bir yazı yazın. (Benim gibi) Relax olsun, hayatı sakin yaşayın. Google sizden kaliteli içerik oluşturmanızı ister. Swf veya video olmadan 100 kelime açıklama ile başarı beklemeyin. Emek veren kazanır.
İlgili kelime ve anahtar kelimeleri nasıl bulabilirim?
Bunun bana göre 2 yolu var. Gerçek bir makale yazmak istersem kağıt, kalemi aşağıda ki yöntemlerle anahtar kelimeleri ve alakadar kelimeleri çıkarırım.
1- Ciddi ise kelimende ki üst sıralarda bulunan sitelerin makalelerini incele.
Varsayımı ile ilk 5 sırada ki makaleleri word'e kopyalayın. Windows 8'in çok pencere özelliğini kullanarak makaleleri tek tek okuyun inceleyin, çok kullanılan ve kelime sayısını hesaplayın. Kaliteli bir makale ve sağlam bir site için emeğin şart olduğunu unutmayın. Bunun kolay yolu da var ama hızlı yükseliş için ben önermiyorum. Program işleri fasa fiso, ama illa ki de lazım olur derseniz LSI ve semantic diye aratırsanız sonuçlardan illa ki bulursunuz. İlla da lazım derseniz parayı basın kendiniz yazdırın.2- Bir başka yol ise Google Trends, rakip sitelerin makalelerini incelemekten daha yararlı olamaz. Lakin başlık seçiminde vesaire sağlam sonuçlar alabilirsiniz. Google trends'den aldığınız her kelimeyi illaki kullancaksınız diye bir şey yok sonuçları zararlı olabilir. Örneğin uçurtma nasıl yapılır ile nasıl yapılır uçurtma arasında bir fark yok. Google aramalar da ikisinde de aynı siteyi çıkarıyor.
Semantic içerik yazımına yeni bakış: Görsel Zenginlik
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ancak üst sıralarda ki içerikler de genel de kaliteli ve zengin görsel içerik vardır. Yani Google da her ne kadar temel öbek backlink olsa da içerikte yükselmeniz de büyük rol oynar.
Görsel yönden zengin içerik nasıl sağlanır?
Bunu sadece site temasının görselliği olarak algılamayın temanızın sade olupta makale içeriğinizin zengin olması ziyaretçiyi en azından siteye bağlar. Genel içerik paylaşan arkadaşların bir youtube hesaplarının olması iyi olur hatta ve hatta imkanınız varsa konu ile ilgili yayınladığınız videoların üzerine sitenizin linkini basın, kendinize özel takipçi kesimi oluşturun.
Makale Yazımı Yazdırılan makaleler
R10da ki makaleci arkadaşlar yanlış anlamasın lakin ben birçok SEOlu makale yazan arkadaşla çalıştım, SEOlu makale adı altında yazılan makalelerin tamamı SEOdan bihaber anahtar kelimelerin belli derece de geçirilmesi onlar için SEOlu makale anlamına geliyor.
Gerçekten sağlam semantic makale yazanlar varsa 100 kelimesini 2 liradan çok rahat satar diye düşünüyorum. R10 makalecileri umarım beni yanlış anlamaz.
Temel Öbek: Backlink
Her ne kadar semantic makalenin öneminden bahsetsekte semantic makale ile ciddi başarılar beklemek saçma olur temel öbek backlink yoksa adam gibi içerik girmeyip sadece hacklink ile yükselen nakliye sitelerinde mantıktan bahsetmek saçma olurdu.
Yani burada asıl anlatmak istediğim sadece kaliteli makale yazmakla bu işler yürümez.
Temel konu backlink dedik. Backlink demişken bu yaptığımız, yaptırdığımız o pligg imlemeler y da tanıtım yazısı çöplüğüne dönmüş siteler değil. Konumuz ile alakadar sağlam, çok fazla dışarı link çıkımı olmayan sitelerden alın.
Schema Semantikde ki Önemi
Schema Google tarafından desteklenen bir kodlama standardı. Bu standarla ait bir siteniz var ise semantik kurallarına da uygunsa yeme de yanında yat. Siz bırakın o site kendi akar, siz arada tanıtım yazısı alın yeter. Bu işler o kadar basit mi evet o kadar basit.
Schemanın tüm standartlarına schema.orgdan bakabilirsiniz.
Kategori Oluşturma Niche Sitelerin Başarıları ve Semantic
Kategori oluşumu ile sağlam bir site içi semantik ağ kurabilirsiniz. Buna en iyi örnek alabileceğimiz sitelerden biri oyunskor. Adamların oyunlara göre yaptığı kategori yapılandırması mükemmel olmuş. Girerek inceleyebilirsiniz.