Bülent Arınç bakanlar kurulu toplantısı sonrası öğrencilere müjde verdi.
Ben öğrencilerimize müjde vermek istiyorum. Lisans programlarında mezun olan öğrencilerimizden para almıyoruz. Ancak süresinde bitirmesi gerekiyorken bitiremeyen öğrencilerden normal öğrenim için arttırımsız olarak katkı payı alınacaktır.
2014-2015 öğretim yılında arttırılmış katkı payı alınacaksa, fazla alınan para öğrenciye iade edilecek.
Zamanında bitiremeyenlerden normal harç payı alınacak.
Katlamalı harç sistemi
Katlamalı harç, 4 yıllık bölümlerde ilk 4 yıl içerisinde bir dersi 3 veya daha fazladan alma durumunda veya Meslek Yüksek Okullarında 2. Seneden sonra, 4 yıllık fakültelerde ise 4. Seneden sonra her alınan dersten alınacak ek ders ücretine denir.
Örneğin; 1. Sınıftaki bir dersten 2 sene kalan ve 3. Sınıfta bu dersi tekrar alan bir öğrenci, katlamalı harç ödüyor. 3. Kere geçilemeyen ve ve 4. Sene alınan derste ise katlama katsayısı artarak ek ödeme alınıyor. Aynı sistemde 4 senede okulu bitiremeyen öğrenciden de ek ödeme alınır.
Eğer yanlış anlamadıysam üniversitede eğitim gören fakat dönem uzattığı için geçen her sene ye %300 e kadar çıkan katlamalı harç uygulaması iptal ediliyor. Yani benim 385 lira olan fakat dönem uzadığı için 1238 lira olarak ödediğim harcımın fazlası iade edildiği gibi bu dönem normal harç ücreti ödüyorum. Niye bunu yukarıda ki açıklamaya rağmen yazıyorum? Çünkü başbakan zamanında harç ücretlerini kaldırıyoruz demişti ama 2. öğretim öğrencilerini kapsamıyor dememişti. Dedim belki yine bir katakulli olur sorayım istedim.
XOOM 2 ME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi