Evet o projeyi unity ile geliştiriyordum o zamanlar zaten pek fazla seçenek yoktu. Cry engine 3 ve unreal engine 4'de artık bağımsız geliştiricilerin kullanımına açıldı. Unreal Engine 4 indirip eğitim videolarını falan takip ettim, onda da ufak tefek denemeler yaptım. Performans ve grafik konusunda bence unreal engine 4, unityden oldukça üstün. Kullanımı da daha kolay geldi bana. Bir de blueprint deniyordu sanırım, kodlama yapmadan pek çok şeyi hazır kod parçalarını grafik arayüzü yardımıyla birleştirerek yapabiliyorsunuz. Mesela oyuncunun "e" tuşuna basıp kapı açması, ateş edebilmesi, koşullar gibi oyun yapımında kullanılacak temel her şeyi böyle basitleştirmişler. Bir diğer güzel yanı da motor aylık 19$. İlk ay alıp kendinizi geliştirip deneyin, baktınız olacak gibi ödeme yapmaya devam edersiniz, bir anda toplu paranız çöpe gitmemiş olur.
Bu arada bizden bağımsız sağlam oyun çıkmamasının sebebini yoğun çalışma saatleri, okul, geçim sıkıntısı gibi hayat standartlarımızın düşük olmasına bağlıyorum ben. Bir oyunun sonunu getirebilmek büyük bir vakit, sabır ve özveri istiyor. Biz bunların tamamını yaşam mücadelesinde harcıyoruz maalesef. Adamlarda boş vakit, aylarını kuruş kazanmadan geçirebilecek nakit ve yüksek yaşam standartları sayesinde bolca da sabır var
Evet hocam öyle gerçekten. Unreal engine 4'ü bir deneyeceğim görüşlerimi yazarım bende