Dalga geçilecek bir şey yok, aksine tebrik ederim. Daha önce bir kaç denemem oldu ancak çok fazla vakit alan ve çok zahmetli bir şey. Rust ve forest çıkmadan önce büyük bir adada hayatta kalma oyunu projem vardı. Minecrafttan esinlenmiştim. Adayı, dağları, denizleri yaptım. Çevre sesleri, adım sesleri vb. şeyleri tamamladım. Ayı, geyik ve bu hayvanların yapay zekalarını(kaçması, saldırması, kovalaması gibi) yaptım. Tüm bunları yapmam 4-5 ayımı falan aldı. Üstelik modelleme kısmına hiç girmedim bile, tüm modelleri hazır alıyordum internetten. Sonra araya başka işler girdi, hevesim kaçtı ve kaldı öyle.
Size de tavsiyem öncelikle oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Flashla falan vakit kaybetmeyin derim çünkü hiçbir şey katmaz size bir sonraki adımda. Direk olarak yapmak istediğiniz oyunu belirleyin, ona uygun oyun motoru seçin ve öğrenmeye başlayın.
Çok fazla vakit ayırmak gerekiyor, sponsor bulabilsem neler yapacağım aslında
Hocam mesela Unity en ünlüsü galiba. Onunla ilgilenecektim ben, lisans ücreti yanlış hatırlamıyorsam 3.000 tl gibi bir şeydi. Free lisans var o da 30 günlük galiba öyle hatırlıyorum. Yani başka varsa söyleyebilirmisiniz oyun motoru ? Sizde galiba Unity 3d ile yapıyordunuz ? Yorum için teşekkürler.
Haklısın, ama bizde daha temelde sorunlar var. Bu oyunu yapan bağımsız yapımcılar zaten küçüklükten beri buna çalışıyorlar. Dolayısıyla ele avuca gelir işler çıkarıyorlar. Biz daha algoritma ne demek yeni yeni öğreniyoruz. Küçüklükten beri sana diretiyolar 4 kategoride eğitimi, TÜrkçe matematik sosyal fen şeklinde. Bu 4 ünü bilen doktor da oluyor yazılımcıda oluyor memur da oluyor. En basitinden oyun motoru nedir herkes bilir sokaktaki genci çevir sor bilir. Oyun motoru nasıl yazılır de tek kişi cevap veremez ben dahil. Neyse demem o ki sorun sende ya da bende değil. Dalga geçilecek birşey de değil. Geç kalınmışlık sadece. Şuan TÜrkiye de yapılan her türlü gelişim başka gelişimi yakalamak üzerine. Keşke bizde yapabilsek eminim güzel düşünceler senaryolar çıkardı
Çok haklısınız hocam, dediğiniz gibi senaryo bayağı bir çıkar.
Bir şey öncelikle yapabilsek ve elle tutulur bir şey olsa illa ki sponsor olan birisi olur. Bizimkiler hiç bir şey yapmadan sponsor bulmaya çalışıyor. Öncelikle göstereceksin adama bak ben bunu yaptım sponsorum olsa neler yaparım diye

Adam da sponsor olacak yani benim görüşüm bu yönde.
Ben demiyorum 1 günde bitireceğin veya gta yapacağım onu bunu yapacağım diye. Sadece bir şey yapsak geliştiririz yavaş yavaş diye düşünüyorum