Teşekkür Ederim Yardımın için ama yapıyı incelemiştim zaten yapmayada çalıştım yapapmamıştım , Mysql Sorgusunda takılıyorum ,

Asıl Sorunum da o zaman ,
Adres_il , Adres_ilce, Adres_semt , İlanlar , Turu ,
Şeklinde Tablolarım var bunlar zaten birbirine bağlı şu anda ilan girişi vs.. bir sorun yok
Adres_il.Adi nın İd İlanlar Tablosundaki İl Satırına yazılıyor ve aynı mantık diğerleri içinde işliyor ,
Adres_il ve Adres_ilce ve Adres_semt de bağlı onlardada bir sorun yok işte tam da burada bu yapıyı nasıl mysql sorgusuna taşıyacağım ve arama yapacağım onu bilmiyorum

Şöyle bir Sorgu Yapmıştım ama bir sonuç alamadım
SELECT il,ilce,semt,ilanlar FROM adres_il,adres_ilce,adres_semt,ilanlar left join resimler on (resimler.id = ilanlar.id) WHERE ilanlar.durum like '%$value%'  

Diye Devam ediyor sorgu
Şöyle Select Araması Sorgusu var onu kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamıyorum

$query_Recordset1 = "SELECT * FROM ilanlar left join resimler on (resimler.id = ilanlar.id) WHERE ilanlar.durum like '%$sattt%' and ilanlar.konutturu like '$kont%' and ilanlar.tipi like '%$tipp%' and not ilanlar.durum   =1 and  not ilanlar.durum   =4 and  not ilanlar.durum   =2 and  not ilanlar.durum   =3  and  not ilanlar.durum   =5 and  not ilanlar.durum   =6 and ilanlar.il like '%$aranacak%' and ilanlar.ilce like '%$semte%' and ilanlar.semt like '%$semt%'";
if(@$_GET['fiymin']){
	$query_Recordset1.= " and ilanlar.fiyat>='".$_GET['fiymin']."'";
}
if(@$_GET['fiymax']){
	$query_Recordset1.= " and ilanlar.fiyat<='".$_GET['fiymax']."'";

}
$query_Recordset1.= " ORDER BY ilanlar.id desc";

Ve İller için De ayrı bir php ve Js dosyam var eğerki yardım edebilirseniz onlarında örneklerini paylaşabilirim ,
aslında yapmak istediğim sadece şu

Örnek olarak;
kadıköyde satılık daire dediğinde
İstanbul > Kadiköy > Satılık > Daire > sonucu gelsin ve ona tıklayınca o arama sayfasına yönlendirsin yani like kullanmadan arama sayfasında sadece otomatik tamamlama sayfasında bunu yapmak istiyorum sadece böyle bir sonuç versin bana ve ben o sonuca link verip tıklayınca yönlendireyim.