TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ticarette komisyonculuk ve kâr koyulur ona lafım yok. Bende yıllardır ticaret yapıyorum. 20TL'e aldığım ürünü 50'e sattığım olmuştur ama... aması şu; emeğinin karşılığını almak diye bir söz vardır. Eğer sen 50 liraya aldığın ürünü 1 günlük edit ile 500 liraya satıyosan burada bir terslik var. 450 liralık emek harcadığını düşünüyor ve vicdanın rahat ediyorsa söyleyecek sözüm yok. Pazarlama, müşteri bulma falan bunlar işin bahane kısmı. Aracınızı bakıma götürseniz ve servis elemanı 5 liralık ürünü bu çok değerli bir parça ve fiyatı 500 lira hemen değiştirmemiz gerek dese naparsınız? Hadi siz akıllı çıktınız fiyatını araştırdınız 500 lira etmediğini öğrendiniz. Ya o 500 lirayı verenlere hiç mi acımazsınız? Vicdanınız sızlamaz mı?

Arkadaşında söylediği gibi, yarın öbür gün 560 liraya bu ürünü alan emlakçı gerçek değerini öğrenince ne yapar? Bundan sonraki site işlerinde webmastera hangi gözle bakar ve nasıl değerlendirir? Siz o adama emeğinizin gerçek karşılığı olan 200 liraya bile site satamazsınız.

Çok açık ve net söylüyorum. Türk toplumunun CİDDİ BİR İŞ AHLAKI SORUNU var. Maalesef serbest piyasa, ticarette bu iş böyle gibi saçma bahanelerin arkasına saklanıp tabiri caizse adam kazıklamayı meşru hale getirmeye çalışıyoruz. Önce insanda vicdan olacak! Bu işi yapan arkadaşlar size acizane tavsiyem. Böyle yaparsanız işiniz RAST gitmez. O hakkınız olmayarak aldığınız 300-500 liralar çıkar sizden. Allah'ın adalet yanlızda öbür dünyada değil bu dünya da tecelli eder buna şüpheniz olmasın.

NOT: Sözlerimde kimseyi hedef göstermiyorum. Konudaki siteyi satanı yada bu işi yapanlarıda sözlerimden tenzih ediyorum. Kırdıysam affola.
İşin içine kandırmaca giriyorsa tabi ki etik değil. Bu işi ben yapıyor olsam ve adam bana bu temanın fiyatı bu kadarmış niye benden fazla para aldın derse, sen asıl fiyatından al kurmayı vs biliyor musun napacaksın der geçerim, Maximusfel gayet güzel açıklamış. Ortada bir hizmet var. Yani direk malı al adama sat değil iş.