Yeni başlayacak arakadaşlara faydalı olur diye bende yazayım dedim
Native ile native olmayan arasındaki fark şöyle. şimdi android işletim sistemi ingilizce ile kodlanmış olsun, sizde türkçe biliyor olun, siz türkçe yazarsınız sonra bir çevirmen bu dili ingilizceye otomatik çevirir. ve türkçeyi ingilizceye çevirme kısmıda size performans kaybı olarak yansır. Halbuki ingilizce bilseniz çevirmene gerek kalmadan direk çalışacaktı programınız ve native uygulama geliştirmiş olacaktınız.
Bu problemi firmalar en kolay nasıl çözmüşler ?
Tüm mobil platformlar internet sitelerinde kullanılan dilleri/scriptleri (php,html,javascript) derleyip kullanıcıya standart bir biçimde yansıtabiliyorlardı. yani eğer bir site yaparsanız ve bu siteyi ilgili platformun browserinden açarsanız artık birçok platformda çalışan bir uygulama yaptınız anlamına gelir. hemde native

ben bunları düşünüp *** ben bunu yapayım diye atılınca bi baktım benden önce birçok firma yapmış bile. ben Titanium'dan örnek vericem çalışma mantığı şöyle.
İlgili platformda bir browser ögesi kullanıyor ve bu ögenin içine bir site tasarlanıyor, fakat bu sitenin verileri internet üzerinde değil cep telefonunun hafızasında barınıyor. Titanium sizi hiç browser ögesi eklemekle falan uğraştırmıyor siz direk javascript-php-html herhangi bir yazım dilini seçerek site yazmaya başlıyorsunuz oda çıktınızı birçok platformda almanızı sağlıyor.
Sonuç olarak size önerim javascript öğrenmeniz, hem web tasarımları yapabilirsiniz hemde tüm platformlarda uygulama geliştirebilirsiniz.
Oyun geliştirmek istiyorum derseniz ise, libgdx ve unity öneririm.
libgdx iki konu hariç HER konuda unity'den iyidir. oda unity'nin çok gelişmiş bir geliştirme ortamı olması ve popüler oluşunun getirileri.