Merhaba arkadaşlar, 2008 yılında aptalca bişey yaptım çözüm bulamıyorum. Sözkonusu araç 97 model şahin değersiz bi' araç, ama başımı çok ağrıttı/ağrıtabilir.

En özet haliyle sorum şöyle: Kayıp bir aracım var, yerini yurdunu bilmiyorum, nasıl bulabilirim?

Sorunumu biraz açıklamaya çalışayım.
2007 - 2008 civarı ekonomik açıdan sıkıntıda olan bi arkadaş sözkonusu bu arabayı aldı. Kendi adına alsa icra aracı elinden alcaktı, ben de bi iyilik ettim(etmez olaydım) aracı kendi üstüme aldım (araç kanunen hala benim). Sonra bu arkadaş aracın taksitlerini ödeyemeyince aracı aldığı kişiye geri verdi. Ben de bu kişiye aracı satması için vekalet verdim. Adam arabayı senet karşılığı birine vermiş ama aracı adamın üstüne gecirmemiş.

Geçenlerde eve, aracın borcuna dair bi kağıt geldi, internetten baktım 1000 tl civarı bi borç görünüyor. (nette göremediğim park falan varsa zaten bittim)

- Konuyla alakalı kişilerin hiçbiri ile şu an görüşmüyorum (sadece iyilik etmek adına aracını üstüme aldığım arkadaşa ulaşabilirim).
- Ruhsat bende değil. (sadece aracın plakasını ve tescil tarihini biliyorum)

Bu arabadan kurtulmanın bi yolunu bulmam lazım. Öncelikli isteğim zarar etmeden kurtulmak tabi ama gerekirse borcunu ödeyerek de kurtulmaya razıyım. Yeter ki araç kanunen benim gözükmekten çıksın.

Aracın asıl sahibi hiçbi' zaman ben olmadığım için, kendisine iyilik ettiğim veya arabayı satması için vekalet verdiğim kişiye (aracın asıl sahibi) suç duyurunda bulunmak istemiyorum.

Ne yapabilirim dostlar?

Trafiğe kısmen derdimi anlattım ama böyle bi başvuruda bulunduğuma dair bi evrak bile vermediler, savcılıktan bize işlem yapmamız için evrak gelmesi lazım dediler, savcılıkta az bi araştırma yaptım sanırım suç duyurunda bulunmam gerekiyo. Araç çalıdındı diyemiyorum çünkü çalındı da sayılmaz sonunda muhtemelen yine benim başım ağrır.

Her yardıma, her fikre ihtiyacım var.
.