OmurTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin bizde bir hizmetiniz var mı müşterimiz misiniz ?

Bizim hiç bir müşterimizin sorunu çözümsüz kalmaz. Bizim sorunu çözüm süremiz içersinde müşterinin problemi acilse ve bizden daha hızlı çözebileceklerine inanıyorlarsa başka firmalarına yönlenmesini sağlamak saygısızlık değildir. Kaldı ki müşterimiz ayrılırken bile yedeklerini sunucuda hazırladık ve çekmesini sağladık. Şimdi size sorum şu

Almış olduğunuz VDS e erişim varsa, Cpanel lisansınızı almadıysanız, biz cpanel üzerinde yapılan updatelerin yarım kaldığını tespit ettiysek. Sorunun çözümü için uğraştıysak bu firmanın ayıbı değil müşteriye yardım etme biçimidir. Siz kendi işinize saygı duymuyor bir şeyleri karşıdan bekliyorsanız aciz duruma düşersiniz. Vermiş olduğumuz hizmet SLA1 kapsamında sadece kurulum yapılır teslim edilir. Managed bir hizmet değildir. Managed hizmet için ekstradan ücret alınır. Müşterimizin bize sorunun çözümüne ilişkin olarak ödemiş olduğu bir yönetim ücreti yoktur. Kısaca aslında normalde müşterilerin sunucuya erişim varsa ve sunucu çalışıyorsa içindeki yazılımlardan kendisinin sorumlu olacağını da bilmelidir. Durduk yeri konuyu hortlatmanızdan dolayı da gerekli işlemleri moderatörlerimizden istiyeceğim.
İlk önce şu konuda bari yalan söylemeyin müşterinin yedeklerini hazırladık ? hangi müşterinin yedeklerini hazırladınız? Sorunlu dediğiniz sunucudan yedek falan hazırda yoktu. Sunucuyu etkin hale getiren forumdan anlaştığım arkadaş Cpanel sıfırlaması yapıp 15dk içinde sorunu giderdi ve FTP ile yedekleri aldım. Sonrasındada arkadaşın sunucusuna taşıyıp sizden kurtardım. Ayrıca Cpanel lisansı bitti diye sunucu çöküyor öylemi ? komik olmayın cpanel updatesindende bir sıkıntı varsa forumdaki sunucu işi yapan arkadaşların %90ı hiç bir bedel beklemeden kurulum vs. hizmetleri verebiliyor. Sorun cpanel updatesi kadar basit olsaydı. Sunucu disk arızası verdi diye başınızdan savuşturmazdınız. Kaldıki disk arızası o kadar kolay veriyorsa sunucunun sizin belirttiğiniz özelliklerin dışında geliştiğini gösterir. Aksini iddaa ediyorsanız hadi biz starter kullanıcılarız, işin uzmanı 15dkda sunucuyu sorunsuz hale getiren çalışmış olduğum firmadaki arkadaşı dahil edelim size işinizi öğretsin. Diğer bir konuysa yukarıda okudum yazmış olduğunuz müşterinin ekstra ödediği bir ücret yoktur demişsiniz. Bunu okuyunca küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. 1 seneden fazladır çalışmış bir müşterinize bir sorununda olayı zaten ekstra destek parası vermedi bizde destek olduk diyorsunuz. Müşterinin bir sorununda günlerce sorunu çözemeyip ekstra para bekliyorsanız. Önce çözüme yönelik çalışmanız lazım.