Rottmayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar:

Aklıma bir soru takılmakta, biz o kadar savunuyoruz özgün içerik diye fakat Onedio bildiğiniz üzere ajans veya diger haber sitelerinden içerik alarak altına kaynak bildiriyor. Peki bu yöntemden hiç mi zarar görmüyorlar ? Yoksa kaynak link herşeyi değiştiriyor mu ?
Google hiçbir zaman kopya içeriğe karşı olmadı..bunu insanlara nasıl sunduğuna ve hile yapıp yapmadığına baktı..özgünlük birçok yönden saçmadır..sebebi ise aynı konuyu değiştirip değiştirip 3-5 satırla yapmaya çalışıyorlar..hatta dahada ileri gidip bir cümlede anlatılacak konuyu 2 paragrafda döndürüp dolaştırıp aynı şeyi anlatıyorlar..örnek olsun diye yaptım (saçma oldu biliyorum)

Bugün bir elma aldım..içi çok güzeldi..çekirdeksiz elma..daha sonra onu güzelce soydum..sonra sapınıda bir güzel kestim..elmayı yerken özenle yemeye gayret gösterdim..elma deyip geçmemek lazım..elmayı şuralardan almak mantıklı..Elmayı taşırken dikkat etmek lazım...vs vs vs

birçok sitede böyle abartılı yazılar görebilirsin..tamam özgün makalede ya elmayı sen burda almış ve yemişsin..ne diye uzatıyorsun..hele nakliyat sitelerini görsen off..kullanıcı okurken sıkılır..bunun kafası nedir diye..sırf özgünlük adına böyle şeylerle kullanıcıyı sıkıyor katlediyorlar..genelleme yapmıyorum..ama konuları abartıp kelime sayısını geçmeye çalışanlar çok..bence olay bir makaleyi nasıl yazdığını bilmemekten kaynaklanıyor..

sonuçta özgünlük herşey demek değil..gerçekten dolu bilgi ver gerisi yalan..