Header ile fake ip gonderilmez diyen arkadaşlar, ben Instagram, twitter ve vine gibi bir çok sitede fake ip gonderiyorum ve hiç ip kısıtlamasına takılmıyorum , işin kısası karşı sunucuyu yanıltmak senin elinde. Mantık herşeyi yıkar geçer

)
Konuyu bölüyorum hocam ama tcp / ip protokolü daima aynı mantıkla çalışmıştır. Paketler üzerinde oynama yaparak fake ip yollarsın ancak sitenin cevabı sana gelmez çünkü senin ip adresine gelmez. x-forwarded-for değiştirebilirsin ki internetteki bir çok getIp fonksiyonu bu değişken olduğunda ip kabul eder, paket doğru adrese teslim edilirken fake ip'yi kabul etmiş olur. Ancak $_SERVER['REMOTE_ADDR'] yi spoof edebilirseniz asla web sitesinden yanıt alamazsınız. twitter, vine ya da instagram ne kullanır bilemem ancak
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
?>
yazan bir sayfada fakeip adresini görebilmeniz mümkün değildir. Tabi sıkıntı şu ki, gelen bağlantıyı kontrol edeceğinden proxy üzerinden gelen bağlantıları da proxy ip'si olarak görecektir.
Son kez özetleyecek olursak, HTTP_CLIENT_IP ve HTTP_X_FORWARDED_FOR rahatlıkla fake yollanır sorun yaşanmaz ancak REMOTE_ADDR tarayıcıdan gelen veriyi okumaz, değiştirildiğinde de gönderilen paketlere cevap alınamaz. Gerek PHP gerekse ağ konusuna oldukça hakim biri olarak denemenizi tavsiye ederim.