Merhaba arkadaşlar. İşlerim sebebiyle retina macbook pro alacağım, windowsa elveda zamanı geldi. Ürünü 1.5 sene önce 2800tl'ye teknosa'dan aldım. Tam Model numarası: samsung chronos 7 serisi NP700Z5C-S02TR 'dir.Windows 8 lisanslıdır. Kendi içinde format atabilme özelliğine sahiptir.(recovery). Klavye altı aydınlatması vardır, karanlıkta açabiliyorsunuz. Bilgisayarın kasası alüminyumdan yapılmıştır dokununca soğuktur ısınma problemi asla yoktur hiçte olmadı bu zamana kadar. 2 saat ortalama şarjı gidiyor.

Özelliklerini linkten inceliyebilirsiniz fiyat ise gerçekçi değildir.
http://teknomarketim.com/asp/show_st...NP700Z5C-S02TR

Başlıca Özellikleri sayayım;
İşlemci : Intel Core i7-3635QM işlemci ( 2.40 GHZ , 6 MB )
Ekran : 15.6 ınch 300NIT Süper Parlak HD+ LED Ekran (Yansımasız Ekran)
Ekran Kartı :Nvidia Geforce 1GB DDR5 128bit
Sistem Belleği : 8GB Ram
Sabit Disk: 1TB + 16GB Cache SSD
İşletim Sistemi : Wındows 8

Fiyat:1650 tl'dir. 1,5 senelik bilgisayar için 1000 küsür indirim yaptım, macbook alacağımdan ötürü. Diğer i7 laptoplarla karıştırmayın rica ediyorum arkadaşlar, ekran kartı oyun performansı için birebirdir, 16 gb programların ve windowsun hızlı acılması için ssd özelliği vardır.

Kozmetik olarak resimlerde göstereceğim bir takım sıkıntılar var, çalışmasında herhangi bi sıkıntı yoktur. sağ ve sol kenarında kücük bi ezilme var resimde göreceğiniz üzere, birde klavyesinde küçük kardeşimin tornavidayla 6-7 tane tuşu kazıması sonucu olusan bi kirli görüntü var tuşlarda, istenirse yapışkanlı klavye harflerinden alıp görüntü düzeltilebilir yada, 50-70 arası sanalpazarda klavye satıyorlar. dileyen bunuda yapabilir. dış kısmındada ufak tefek kullanıma bağlı çizikler mevcut.

ürünün klavye aydınlatmalı çalışır hali aşağdan bakabilirsiniz;
http://i.ytimg.com/vi/WAthSK1Iz5I/maxresdefault.jpg


Buda bi takım sıkıntılı yerlerin resimleri yukarıda saydığım:
https://i.hizliresim.com/DE11Wo.jpg
https://i.hizliresim.com/ZW66ok.jpg
https://i.hizliresim.com/8kOvln.jpg
https://i.hizliresim.com/9Rz135.jpg