Selamlar arkadaşlar

.NET ile yaptığım bir program var Lokal Area Network üzerinde çalışıyor ve bu program oracle veritabanı ile yine aynı L A N üzerindeki başka bir sunucuda koşan bir webservis aracılığıyla iletişim kuruyor.

sunucu: windows server 2008 r2 SANAL SUNUCU, 16 adet cpu, 8 gb ram ve gigabit ethernet hattına sahip.

programın açılışını örnek verirsek eğer bazen 3 saniye bazen 15 saniye. yani aynı kodlar çok tutarsız zamanlamalar yapıyor.

beklediği yer webservis kısmı, SQL sorgusunu webservise gönderiyor ve webservisten öylece 5-6 saniye bazen de daha fazla süre sonuç bekliyor. yine bazen de aynı sql sorgusu için saniye dolmadan cevap geliyor. yani cevap süreleri inanılmaz derecede tutarsız.

sql kodunu TOAD üzerinden deniyorum gayet hızlı. Webservise browser arayüzü ile bağlanıp deniyorum, gayet hızlı, ama ne hikmete ugyulama içerisinden çalıştırınca tutarsız. hızlı da diyemiyorum yavaşta.

webservisin çalıştığı bilgisayara yada kendi bilgisayarıma ne kurabilirim ki sorgu sonuçlarının gecikme sebebini bulabileyim?

Sunucuda Cpu load genelde çok düşük %10 civarı, Memory load %50 civarı

Tecrübeli arkadaşlar fikir verirlerse çok makbule geçer.

Saygılar.