protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dolar 6 ay gibi bir surede 40% prim yapmissa, zaten kriz vardir. Adi konmamisitr. Bugun bu isten anlayan ekonomistler cikip kriz var dese, 3 ay icinde ergenekon yada paralel muhabbetinden iceri tikilirlar. Bu yuzden kimse cikip kral ciplak diyemiyor. Olmayan paralari(borclanarak) iyi guzel harcadiniz, bunuda size buyume diye iyi yedirdiler. Yaktiginiz ampulun gercek maliyeti birkac yil sonra daha net belli olacak. Asil dolardaki artisin enflasyona yansimasindan sonra goreceksiniz gercek durumu. Yani dolardaki artisin fiyatlara yansiyip, sizin sabit kalan geliriniz ustundeki olumsuz etkisini anladiginizda ayaack millet durumu. Insallah secimlere kadar aymazlarda, ampule basip, krizi derinlestirirler. Amerika faizleri artirdiginda sen krizi gor, bunlar daha ilk gelen dalga. Bunlar goreceli olarak cok iyi gunler. Eger paraniz varsa, Amerikaya getirin, 4 sene once FBIOX ladim, hepinize tavsiye ederim. Paraniz yoksa, ve borcluysaniz, borcu kapatmaya calisin, giderlerini kontrol altina alin. Borcunuzu kapatamayacak durumda iseniz direkt olarak TLde borclu kalin, borcu cok uzun vadeye yayip, su andaki dusuk faizden yararlanin, borcu bankalar gibi yerler yerine sahislara yapin, sonucta bankalar batmaz, batsada bankayi devralanlar borclari takip eder, sahislar batarsa, borcu cok daha uzun vadede odeme imkaniniz vardir. Ucretli calisan iseniz, biran once devlete kapagi atmaya bakin. Su anda kovulma ihtimaliniz varsa, hemen isi birakip, baska bir is bulun, ekonomi kotuye gittiginde is bulma ihtimaliniz cok daha azalir. Nakit paraya cevirebilecek yatiriminiz varsa, hemen dovize gecin, dolar fiyati 10-12 yildan beri baski altinda idi, su anda gercek degerine dogru hareket ediyor, en azindan bu firsati degerlendirin.

Ciddi miktarda paraniz varsa Amerikaya getirin. Yunanistanin avrupada ciddi ekonomik kriz cikarma ihtimali her gecen gun artiyor, guvenli limana paralari getirin. Paralari TRye ekonomik krizden sonra getirirsiniz, o zaman TRde cok iyi firsatlar cikacak gibi duruyor. Uzun ipleri eline alip faizleri dusururse, super olur, krizi erteleyebilir, ne kadar ertelenirse, benim icin o kadar iyi olur, keske ekonomi bakani ve merkez bankasi baskani biraz rahatlayip, dolari yukari salmasalardi, ve krizi erteleselerdi. Memleketin durumu umrumda degil, colugunu cocugunu dusunmeyip, hirsizi secenleri benim dusunecek halim yok. Daha dogrusu bu krizi cikaranlar ve en fazla etkilenecek olan dar gelirlilerin durumu pek umrumda degil, yoksa egitimli kesim bu isten uzun vadede karli cikar. Hulogcanlar sevismeye devam edip, cocuk dogursunlar bol bol, memlekete asgari ucretle calisacak ve somurulecek ama kafasi basmayan adam lazim.

Geçen yıl ne olur ne olmaz diye 600 doları usada bırakmıştım bi karaçarşamba daha olursa getirecem tr'ye