2 Bin tllik telefon kullandığımı kim söyledi? kullandığım tel max 250-300 tldir ve kaç senedirde var.
Kafayı Paralelle yemişsiniz zaten Ülke gidiyor umurunuzda mı sizin.2000-2001 yılına bak ülkende huzur vardı.Sanki şimdi farklıymş gibi 30 tl zam yapılıyor maaşlara en az 100 tl ile alıyorlar zaten diğer ürünlere zam yaparak.Gerçek Paralel Pkk onlarla ilgilenin biraz Ülkenin güneydoğusunun birçok ilçesinde DEVLET YOK.
Şimdi ne var? işi siyasete sokmak istemiyorum ama inadına sok diyorsunuz yani.
Sizin teefonunuza diyeceğim yok , bir önceki yazınızda telefon et kıyaslaması yaptınız ben ona istinaden söyledim , millet olarak 2.5k gidip bir iphoneye vermessek birazdaha iyi et yiyebiliriz . genel olarak söyluyorum bunu parası olanıda olmayanıda en pahalı telefonu kullanıyor .
Siyasetlede işim olmaz a parti b parti beni ilgilendirmez olayı siyasete çekmeye gerek . 2001 yılında başbakanlık önünde kasayı başbakana fırlatan adam hiçte huzurlu değildi . Neyse tartışmaya girmeyeceğim bu sn yazımdır . o zaman bana göre kriz vardı sana göre yoktu , şimdi sana göre var bana göre yok .
Şu an cari açığımız çok yüksek seviyede.Cari açığı kapayabilmek için görüyorsunuz hergün vergi üstüne vergi alıyorlar.Hatta yeri geliyor verginin vergisini veriyoruz.Ülkede zaten üretim yok.Katma değeri düşük üretim yaptığımız için pek bir halta yaramıyor.Örneğin 1 ton pamuk=1 iphone marka telefon gibi.Bu sadece örnek.Kullandığımız katma değeri yüksek malları hep ithal ediyoruz bu da cari açığı artırıyor.Cari açık kazandığımızdan çok yediğimiz anlamına geliyor.Benim ailem yalan yok son 3 yıldır emekli oldukları için alım gücümüz giderek düşüyor.Bizde dediğiniz yıllarda pek de zorluk çekmedik açık konuşmak gerekirse.Kriz şu an olmayabilir ama şu gidişata göre çok da zor değil ülkenin krize girmesi.Makro ekonomik göstergelerle aranız iyiyse durumun iç açıcı olmadığı aşikar.
Bu konuda çok haklısınız açıkları kapatabilmek için bedellisydi vergisiydi ötv si mtvsi e devlet şifresi vs bir sürü bozuk para topluyorlar bizden
Ben kriz olmıyacak demiyorum memleket öyle bir patlayacakki toplaması çok zor olacak patlamazsada türkiye daha durmaz bence
Ama söylediklerinizde çok hakısınız .