Merhaba arkadaşlar;
Arkadaşa özelden farklı yöntemleri gönderen arkadaşlara teşekkürümü iletiyorum.
Konuyu biraz daha açıklayayım;
Dün site gittiğinde Mysql sunucusuna bağlanılamıyor diyordu. Bende gerekli incelemeleri yaptım. Disk full hatası veriyordu cpanel dahil.
Sunucudaki / dizini centos yeni kurulumlarda ayarın doğru yapılmaması sonucu lv_root olan kısım full dolduğundan sunucuda mysql kendini kapatmış durumda. Bugün ise cpanel lisansı bitti. Ftp yedeğini aldım ve siteden dosyaları sildim. Yerine mysql yönetim dosyası atmaya çalıştığımda disk dolu uyarısı aldım.

Şuan ki durumda arkadaş bu işten pek anlamadığı için onun adına işlemleri ben yapıyorum. Ancak normal user erişim bilgilerine sahip birisi şuan bu sunucudan yedek yada mysql indiremez. Root erişimi ile disk durumu kontrol edilmeli ya da lv_root lvm aracılığı ile genişletilmeli.

Bu yüzden firmanın müdahalesi önemli. Aksi taktirde uzun süre emek harcayan arkadaşımın sitesi kapanmış olacak.

Şikayetlerde normalde diğer kişilerin yorumları yasak diye biliyorum. O yüzden bu açıklama benim son mesajım. Arkadaşa yardımcı olmaya çalışan ve alternatif yolları kendisine ileten herkese teşekkür ederim.