HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forum üyesi kişi sadece Tüketici hakları değil tüm İnsani haklar karşı tarafa koz olarak kullanılsın diyerek çıkarılmamış sahip olunan değerleri resmiyete dökmek için vardır.
Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Türkiye Cumhuriyeti'nin almış olduğu ve vatandaşı olarak bana vermiş olduğu kullanmaktan daha doğal ne olabilir ki?
O zaman sizde atıyorum evinize hırsız girdi neden polis ile uğraşıyorsunuz ki hırsız a karşı koz kullanmak için mi o polis hakkınız sizin?
Yasal haklar karşıdaki insanı taciz etmek adına kullanılabilir.
Bunu hukukla uğraşan herkes bilir.
Modern hukukta haklar genelde bireyi kurumlara karşı korumak için tasarlanır.
Ama benim gözümde evrensel olan yasa değil adalet ve hukuktur.
Yaptığınız yasal bir iştir ama adil değildir ve hukuk felsefesine aykırıdır.
Hepsiburadanın haksız olduğu bin tane konu ve olay söyleyebilirsiniz.
Ben hepsiburadanın avukatı değilim. Büyük şirketleri de çok sevmem.

Ama bahsettiğiniz konuda firma size ürün bedelini iade etmeyi teklif etmiş.
Buna rağmen ürünü tamir ettirme çabanızın tek amacı var, o da 14 liralık mouse için gitti geldi kargo bedelleri ve iş gücü kaybı yaratarak firmaya zarar vermek. O yasal hakkın amacı sizin hakkınızı korumak firmaya ceza vernek değil. 14 liralık mouse iade alındığında, tamire sevedilip tamirden geri alındığında ve size tekrar gönerildiğinde kendi bedelinin bir kaç katı kargo parası ve iş gücü kaybı yaratacak. Sizin amacınız da bunu sağlayarak firmaya zarar vermek. Siz iyi niyetli değilsiniz. Bu yüzden yaptığını hareket yasal olsa dahi saygıdeğer bir hareket değil.

Eğer ürün yerine ikame edemeyeceğiniz, iade ettiğinizde piyasada tekrar bulmayacağınız, yerini dolduramayacağınız bir ürün olsaydı sizi anlayabilirdim. Ama maalesef bu konuya yazdıklarınıza göre kötü niyetle hareket ediyorsunuz ve size destek olan arkadaşlar da ya konuyu anlamamış, ya da vicdanları ile değil hepsiburada ya olan kinleri ile sizin zarar verme çabanızı destekliyorlar.

Hosting işi ile uğraşıyorsunuz. Ben de yasal hakkımı kullanıp sizde yayın yapan siteler ile yanlış içerikler bulup size dava açsam, suç duyurusunda bulunsam, sürekli sizi mahkemeye getirip, karakola davet ettirip ifade vermek zorunda bıraksam, günde 2 tane mahkeme ve noter protestosu göndersem haklarımı kullanmış olur muyum? (ki bunu bire bir yaşadım, yasal olarak hakkı olmadığı halde bir içeriği kaldırtmak isteyen bir firma ile) Siz ifade vermek, log kayıtlarınızı ibraz etmek için vaktinizi harcarken, posta kutunuza gelen protesto ve mahkeme celpleri ile komşularınızın size bakışı değişirken ben yasal hakkımı sonuna kadar kullanıyor olacağım. Hukuk insanlar bir birlerini taciz etsinler diye değil, değerlerini korusunlar diye hak verir.