NK1864 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Acemiliğinden dolayı sen, seni işe alan senden acemi olduğu için o haksız.
Editörlük yapmaya başladığın kişiyle en azından 1 haftalık deneme sürecine girmen lazım. Ya peşin olarak ücreti talep eder ve öyle başlarsın ya da 1 hafta sonra gidişata göre diyerek site sahibi sana haftalığını verir ve hangi şartlarda nasıl çalışacağınıza karar vererek yeniden başlarsınız. Sen burada acemilik yapmışsın ya da karşındakine yeterince profosyonel davranmamışsın.
News başvurusu öyle bugüne kadar yazdık çizdik, hadi yarın 2 tane özgün içerik girelim olayı değil. Kimi site sahibi 4 aylık ön çalışma yapıyor. Ona göre News deneyimi olan editör alıyor işe vs. Hadi 1 hafta özgün kasalım diye bir Google News başvurusu olamaz. Site incelemeye girdiğinde tabii ki kopya içerik olduğu görülüp red yiyecek.
Ticarette baştan kuralları net koyacaksın. Tanıdık, aracı vasıtasıyla, şu - bu demeyeceksin. İlk gün ne yazıp ne alacağını belirteceksin. Uymuyorsa çalışmayacaksın. Zaten ilk ayki maaşını 2 hafta geç isteyerek taviz vermişsin. Bu tarz şeyleri yapmaya devam edersen çok zarar görürsün. Ha iyi ki paramı kurtarmışım lafı biraz gereksiz olmuş o ayrı. Yani hata yüzdesine vurursak, patronun yani eski patronun senden daha haksız.
Konuda belirttiğim gibi daha öncesinde kendi sitesinde epey bir müddet çalışmıştım ve güvendiğim birisi olduğu için çok da profesyonel yaklaşmadım olaya.

Bu 24 saat haber girme olayı da tamamen news başvurusu onaylanana kadardı. Daha öncede aynı kişi önceki çalıştığım haber sitesinin başvurusunu yapmıştı. Orada biz 3 kişi yazarken tamamen özgün yazı yazmadık. Tüm yazılar ajanstan aldığımız ve başlık, spot ve giriş cümlesini değiştirdiğimiz haberlerdi. Buna rağmen yine de başvuru onaylandı.

Sanıyorum bu bir kaç ay önce yapılan köklü güncelleme de news başvurusu yapmak eskisi kadar kolay olmaktan çıktı. Beni vuran da o güncelleme oldu