Öncelikle geceler iyi.
Bir sıkıntıdan dolayı r10.netten uzak idim öncelikle ticaret yürüttüğüm arkadaşların bilmesini isterim uzaklaşma bir ticari olayla bağı tamamen yoktur.

Simdi gelelim konunun devamına.
Hepsiburada.com adlı ilgili SATICI firma onarımı yapılmadığı için diyor.
İŞTE KANIT VERDİKLERİ CEVAP

Buna ek olarak ise ürünün iadesinin SERVİS RAPORU ile gerçekleştiği yazıyor.
Yani ortada bir servis raporu var.
İŞTE O KANIT HEPSİBURADA.COM MÜŞTERİ HİZMETLERİ MESAJLAŞMASINDAN

Buraya kadar tamam ise lütfen simdi bana Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığının aldığı ve tüketiciyi (beni) koruyan o kararını gösteriyorum size.

Yukarıdaki kanıtı bağlantı adresi : http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20140613-2.htm
İlgili kanıt detayı 29029 sayılı 13 Haziran 2014 CUMA tarihte yayınlanan Resmî Gazete'deki Yönetmeliklerdir.
Buraya kadar anlaşıldı ise bende bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isem ve büyük bağımsız devletimin benim haklarımı belirleyip bu hakları bana verdi ise ve bu satıcı olan hepsiburada.com benim bu hakkımı kullandırmıyor gasp ediyor ise r10.net te bunu hala anlamayan arkadaşlar siz neyini anlamadınız ben hala para iadesi istemiyor yeni ürün yada emsal ürün istiyorum çünkü arızalı olan ürünüm onarılmıyormuş servis raporu da var bu yüzden benim hakkım var bunu istemeye.

Konuya cevap yazan r10 üyelerine cevaplarım.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptıklarınız son derece haksız ve antipatik.
Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcı dövmek.
Hepsiburada size ücret iadesi teklif etmiş. Ücret iadesini alıp ertesi gün yeni bir mouse sipariş etmek yerine firmayı zarara sokmak, firmayı cezalandırmak için size verilen tüketici haklarını kötüye kullanıyorsunuz.

Tüketici haklarının içinde en önemlisi ürün bedelinin iade edilmesidir. Eğer ürün piyasada yok satan, bulunmayan, ücret iadesi gerçekleştiğinde yerine yenisini koyamayacağınız bir ürün olsa, tamir konusundaki ısrarınız yerinde olurdu.

Ama dandik bir mouse için verdiğiniz mücadelenin hiç bir iyi niyetli yanı yok. Her satıcının sattığı ürünlerin belirli bir kısmı arızalanır. Satıcı bu durumlarda alıcının mağduriyetini gidermekle yükümlüdür. Hepsiburada doğrudan ücret iadesini teklif etmiş. Bu sizin mağduriyetinizi gideren bir durum.

Ama sizin amacınız bir mouse alarak ihtiyacınızı karşılamak değil. Sizin amacınız işi yokuşa sürerek, 14 liralık bir ürünün tamirinde ısrar ederek firmaya zarar vermek. Sanki Türkiye'de mouse yok. Al paranı geri aynı mousetan bir tane aha sipariş et.

Siz hakkınızı aramıyorsunuz, kötü niyetle yasal yollardan karşı tarafı taciz etmeye çalışıyorsunuz.
Forum üyesi kişi sadece Tüketici hakları değil tüm İnsani haklar karşı tarafa koz olarak kullanılsın diyerek çıkarılmamış sahip olunan değerleri resmiyete dökmek için vardır.
Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Türkiye Cumhuriyeti'nin almış olduğu ve vatandaşı olarak bana vermiş olduğu kullanmaktan daha doğal ne olabilir ki?
O zaman sizde atıyorum evinize hırsız girdi neden polis ile uğraşıyorsunuz ki hırsız a karşı koz kullanmak için mi o polis hakkınız sizin?

Wmqp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan Arkadaşı gönülden tebrik ediyorum.Konuya cevap yaza n tüm yorumları okudum fakat Arkadaşı kimse anlama gayretinde bulunmamış.

Mücadelenizde başarılar dilerim.
Olumlu görüşünüz için sonsuz teşekkür ederim.

tehlike2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ürün alıyorsun bozuluyor, tamiri yapılıyor yada yapılamıyor adamlar para iadesini yapalım diyorlar. Sorun ne tam olarak onu anlamadım. İlla tamir mi edilsin ? Tamir edilip kullanması mı iyi ? para iadesi alıp yenisi almak mı ? yada hiç almayıp paranın sizde kalması. Tam olarak istenen nedir biri özet geçebilir mi ?
Tamiri eğer servis raporu ile ispatlı ise ki bu servis raporu hepsiburda.com tarafından kabul ediliyor var yazılıyor Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kanunlarına göre tamiri mümkün olmayan ürünler yenisi ile değiştirilmesi için tüketici başvurur ise yerine getirmek ile yükümlü eğer yenisi üretilmiyor yada yok ise emsal bir ürün ile değişim imkanı da bana hak olarak sağlanmıştır.

Webcontroller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence kendi de bilmiyor ne istediğini..
Kendim arızalanan ürünümün garanti kapsamında onarılmasını onarımı mümkün değil ise yenisi ile eğer yenisi yok ise emsal bir ürün ile değiştirilmesini Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 29029 sayılı "GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ" kapsamında yerine getirilmesini istiyorum.

Lone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana hep oluyor bu , hepsiburada hertürlü tükticiyi eziyor . Geçen helikopter aldım 29 tl kargosuyla 34 tl idi göndermeyip iptal ettiler siparişi elimizde yok dediler baktım aynı ürün 34tl kargo le 39 tl ye satışta para iadesi yaptılar geldimi gelmedimi onada bakmıyorum uğraşamıyorum ama bu haysiyetsizlerle uğraşmak lazım yoksa olan bize oluyor

Böyle çok şey yaşadım hepsiburada ile .
Aynı şekil sıkıntı çok büyük simdi Hollandalı bir yabancı yatırı satın alacak borsaya bildirim yapıldı umarım yabancı sermaye bizim haklarımızı korur ve daha duyarlı olur.

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu dışı ama hazar forum dışında gayet mantıklı yazılar yazıyorsun
Ben aslında forum içi de mantıklı yazıyorum ama sanırsam algıda sıkıntı yaşayanlar olabiliyor aynı bu konuda benim ne demek istediğimi anlayamayanlar gibi belki de sorun bende bilemiyorum o yüzden kimsenin kalbini kırmak istemem sevgiler

Kopanzell adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardır alışveriş yaparım Hepsiburada'dan, bir kez bile problem yaşamadım.

Demek istediğim; zaten piyasada düzgün firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez, bari düzgün olanlara da çamur atmayın.

Hızlıal, Hepsiburada gibi firmalar sektördeki en iyileridir. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.
Çamur atmıyorum ispatlı delilli resimli evraklı yazıyorum lütfen konuya eklediğim resimler ile konuyu tekrar değerlendirin.
Beni suçladığınız için rapor ediyorum sizi.

CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah hepsiburada.com a sabır versin, ne müşterilerle uğraşıyorlar...

Adamlar iade kabul ediyor, paranı veriyor, daha ne yapacaklardı? @digiklan; son noktayı koymuş zaten.
Tanrı size de algı versin (ALAŞ)
Ben iade istemiyorum.
Tüketici haklarımdan doğan değişim maddesinin uygulanmasını talep ediyorum ve bunu red ediyor hepsiburada.com