Merhabalar.
Kafam çok karışık tüm arkadaşlarıma soruyorum ama karışıklık geçmedi bir de sizlere danışayım dedim.
Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse ; 22 yaşındayım mesleğim var aylık net gelirim min. 2500 TL, İstanbul'da kirada oturuyorum. Anamla beraber yaşıyorum. Önümdeki 5 yıl içindeki tek amacım bir ev alıp anamı oturtabilmek.
Şimdi bu şartlarda bu hedefime ulaşabilecek gibi görünmediğimden dolayı alternatif arayışlara girdim ve sözleşmeli erlik için başvuru yaptım.
Maaş olarak sanırım 3000-3500 TL arası birşey veriliyor ve 3 yılın sonunda da takribi 30 bin TL tazminat veriliyor. Tüm parayı elde tutabilirsen 3 sene sonunda 100 Bin lira para yapıyor ortalama. Zaten 3 sene boyunca yatma yeme içme parası da yok.
Şayet 3 sene sonra da uzman çavuşluğa geçersem yine bi lojman vs. olur en azından devlet işi garanti iş, silahın var sosyal hakların gırla...
Çevremdeki herkes gitme pişman olursun, intihar edersin, ölürsün, psikolojin bozulur diyor.Çabuk sinirlenen biriyimdir ama sabretmesini de iyi bilirim.
Askerlik de yapmadığım için bilemiyorum. Bana tavsiyeleriniz nelerdir ya da var mı forumda sözleşmeli er , uzman falan...
hocam askerlik yapsanız, aklınızdan dahi geçirmiş olmanıza üzülürsünüz.
askerde, en iyisinin bile .. diye başlayan bir küfür vardır. öyle insanlar var ki, ne kadar iyi olursanız olun arkanızdan söver. rütbeli personel arasında normalden daha fazla devrecilik var. gençliğinizi yakarsınız. benden size bir tavsiye.