Mrb;

Geçenlerde benzer bir konu açmıştım oradaki sorunu hallettim. Şimdi başka bir yerde takıldım. Olay şu şekilde. Yönetim paneline dayalı ve her xml dosyasını otomatik tanıyıp atamalar sonucu veri çekecek bir sistem yazıyorum. Bunun için hedef gösterilen xml dosyası okunuyor node'lar tespit ediliyor, panel üzerinde işlem yapılacak alanlarla eşleştiriliyor.

Örn;

ID -> product productID
ProductName -> product title
.....
...

gibi ve bunlar array olarak db de saklanıyor. Şimdi işlemi tersten yapmak istiyorum. XML'i product productID, product title şeklinde parse etmeye ihtiyacım var. Bunu beceremedim. Daha doğrusu mantık bir türlü oturmadı.

Referans için bu örnekte kullandığım XML
<products>
<product>
<productId>3</productId>
<title>3 Farklı Boy Vakumlu Hurç Birarada</title>
<description>
&lt;p&gt; &amp;nbsp;&lt;/p&gt; &lt;p&gt; &lt;br /&gt; &lt;em style&quot;font-size: small;&quot;&gt;3 adet 70x100&amp;nbsp; 60x80&amp;nbsp; 50x60&amp;nbsp; ebatlarında g&amp;ouml;nderilecektir.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt; &lt;span style&quot;font-size: small;&quot;&gt;Basit bir elektrik s&amp;uuml;p&amp;uuml;rgesi ile kolayca vakumlanılır.&lt;/span&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt; &lt;span style&quot;font-size: small;&quot;&gt;Eşyalarınızın hacmini &amp;#37;75 e kadar k&amp;uuml;&amp;ccedil;&amp;uuml;lt&amp;uuml;r. Yani 4 tane kazak katlayıp koyacağınız bir rafa 2 b&amp;uuml;y&amp;uuml;k boy yorganı sığdırabilirsiniz.&lt;/span&gt;&lt;/p&gt; &lt;ul&gt; &lt;li&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;Seyahatlerde &amp;ccedil;ok yer kaplayan eşyaları vakumlayarak bavulda yer kaplamalarını &amp;ouml;nleyebilirsiniz.&lt;/span&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;Defalarca a&amp;ccedil;ıp tekrar tekrar vakumlayabilirsiniz.&lt;/span&gt;&lt;/li&gt; &lt;/ul&gt; &lt;div&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;Kışa&amp;nbsp;veda yaza merhaba derken aslında sadece kışa değil kışlık eşyalarımıza da veda ediyoruz. Sonu&amp;ccedil;ta hi&amp;ccedil;birimiz 500 mt2 evlerde yaşamıyoruz. O y&amp;uuml;zden yazlık, kışlık eşyalarımızı d&amp;ouml;ne d&amp;ouml;ne raflara seremiyoruz. Yaz gelince kışlıklar, yorganlar, battaniyeler kalkıyor kış gelince de yazlık eşyalar.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt; &lt;div&gt; &amp;nbsp;&lt;/div&gt; &lt;div&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;Pratik olan herşeye zaafım vardır. Hem pratik hemde kullanışlıysa o &amp;uuml;r&amp;uuml;n&amp;uuml; kesin alır denerim. Vakumlu ur&amp;ccedil; gibi. İ&amp;ccedil;ine istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz. Kazaklarınızı,yazlıklarınızı, yorganlarınızı, battaniye gibi her t&amp;uuml;rl&amp;uuml; tekstil &amp;uuml;r&amp;uuml;nlerinizi koyabilirsiniz. Elektrik s&amp;uuml;p&amp;uuml;rgesiyle havasını aldıktan sonra &amp;ouml;rneğin 20 cm kalınlığındaki bir battaniye 4 cm e kadar incelebiliyor ve bir dolabın rafına 1 yorgan koyabilecek yeriniz varken vakumlu ur&amp;ccedil; sayesinde 4 tane yorganı koyabiliyorsunuz. &amp;Uuml;stelik şeffaf ve sıkıştırılmış g&amp;ouml;r&amp;uuml;n&amp;uuml;m&amp;uuml;yle g&amp;ouml;z&amp;uuml;m&amp;uuml;z&amp;uuml; de rahatsız etmiyor.İ&amp;ccedil;indeki &amp;uuml;r&amp;uuml;n&amp;uuml; tamamen sıkıştırdığı i&amp;ccedil;in hi&amp;ccedil;bir yerden hava almıyor ve 10 sene sonra bile urcu a&amp;ccedil;sanız tekrar o g&amp;uuml;nk&amp;uuml; temizliğini, kokusunu ve hijyenikliğini koruyor.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt; &lt;div&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt; &lt;div&gt; &lt;span style&quot;font-size: small; color: #000000;&quot;&gt;Her pratik &amp;uuml;r&amp;uuml;n gibi bunuda denedim ve &amp;ccedil;ok &amp;ccedil;ok memnun kaldım. Her evde mutlaka olması gereken &amp;nbsp;bir &amp;uuml;r&amp;uuml;n. Dedimya hi&amp;ccedil;birimiz 500mt2 lik evlerde oturmuyoruz. Sonu&amp;ccedil;ta hepimizin alanı kısıtlı. Bence bu fiyata bu &amp;uuml;r&amp;uuml;n&amp;uuml; sakın ka&amp;ccedil;ırmayın hemen alın ve deneyin...&lt;/span&gt;&lt;/div&gt; &lt;p&gt; &amp;nbsp;&lt;/p&gt;
</description>
<price>11,19</price>
<min_sales_price>14,99</min_sales_price>
<max_sales_price>29,00</max_sales_price>
<tax_rate>18</tax_rate>
<category_id>30</category_id>
<category>Pratik Ev Ürünleri</category>
<stock>100</stock>
<promoImage>
http://www.yyithalat.com/admin/uplfiles/57951855-181220131656411b.jpg
</promoImage>
<images>