Bende ilk defa ürün almıyorum merak etme toplamda 10bin i geçmiştir benim bende evdekilere herşeyi aldırım oradan arkadaşalara güvenli diye teşvik ederdim umarım hakkın GASP edilir anlarsın.
Bu arada ben kargo parası ödemek için değil zaten ÖDEMEK ZORUNA DEĞİLİM
Eğer FG TECH in Sakarya'da yetkili SERVİSİ yok ise bana hizmet vermek için kargo ile göndermemi sağlamak ve bu kargoyu kendisi ödemek zorunda.
Buda benim tüketici hakkım
Atıyorum sen hepsiburada.com dan bir ürün aldım 7. ay arızalandı 6 aylık kanuni gönderme süresi doldu hepsiburada.com da kabul etmedi dedi servisine gönder tamam servis ilinde yoksa ilgili servis sana hizmet için kargo ile ürünü almak şartı var o kargoyuda sen değil ilinde servisi olmayan firma ödemek zorunda tamam mı bilip bilmeden yazma.
Yaptıklarınız son derece haksız ve antipatik.
Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcı dövmek.
Hepsiburada size ücret iadesi teklif etmiş. Ücret iadesini alıp ertesi gün yeni bir mouse sipariş etmek yerine firmayı zarara sokmak, firmayı cezalandırmak için size verilen tüketici haklarını kötüye kullanıyorsunuz.
Tüketici haklarının içinde en önemlisi ürün bedelinin iade edilmesidir. Eğer ürün piyasada yok satan, bulunmayan, ücret iadesi gerçekleştiğinde yerine yenisini koyamayacağınız bir ürün olsa, tamir konusundaki ısrarınız yerinde olurdu.
Ama dandik bir mouse için verdiğiniz mücadelenin hiç bir iyi niyetli yanı yok. Her satıcının sattığı ürünlerin belirli bir kısmı arızalanır. Satıcı bu durumlarda alıcının mağduriyetini gidermekle yükümlüdür. Hepsiburada doğrudan ücret iadesini teklif etmiş. Bu sizin mağduriyetinizi gideren bir durum.
Ama sizin amacınız bir mouse alarak ihtiyacınızı karşılamak değil. Sizin amacınız işi yokuşa sürerek, 14 liralık bir ürünün tamirinde ısrar ederek firmaya zarar vermek. Sanki Türkiye'de mouse yok. Al paranı geri aynı mousetan bir tane aha sipariş et.
Siz hakkınızı aramıyorsunuz, kötü niyetle yasal yollardan karşı tarafı taciz etmeye çalışıyorsunuz.