Arkadaşlar wordpress'in yapısını iyice incelemek istiyorum ve sql kodlarının nerede olduğunu bulamadım bir türlü. Sql kodları derken mesela biz wordpress de yazı yazdığımızda bunları veritabanına nasıl gönderiyor bu zımbırtı gönderdiği kodların bulunduğu dosyalar nerede ?

Kendim yapmaya çalıştığım özel bir scripte bu kodları örnek alarak bir kaç düzenleme yapmak istiyorum.

Şöyle de söyleyeyim neden aradığımı. Aşağıdaki kodları veritabanına gönderdiğimde bu formda girilen başlığı veritabanında 4. bir sütuna yazının urlsi olarak çekmek istiyorum

(örnek: başlık "Merhaba Dünya" yazının çekileceği url siteadı.com/merhaba-dunya) yani veritabanında 4. sütuna merhaba-dunya diye kaydolacak

<ul>

<li>Yazı Başlığı:
<input type="text" name="yazi_baslik" size="30" maxlength="100"></li>

<li>Yazı Kategorisi: <input type="text" name="kategori" size="30" maxlength="100"></li>

<li>Yazı Metni:
<input type="longtext" name="yazi" size="30"></li>

<li><input type="submit" name="submit" value="Gönder"></li>

</ul>

Anlatabildim mi bilmiyorum. Ama wordpress tabanlı bir sitenin veritabanını incelediğimde yazdığımız bir yazının otomatikman başlığının veritabanına kaydolduğunu gördüm(-url olarak-). Ben bunu sağlamak istiyorum yardım ederseniz geceleri rahatlıkla uyuyabilirim Herkese teşekkürler.