RifatOzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var yazdırdığım makaleleri ?
Sitemde yayınlayıp ardından farklı sitelerde kaynak göstererek ? yayınlamak mantıklı değil mi bu şekilde yapmak bana daha doğal gözüküyor fikirleriniz nelerdir ?
(Alexa, PageRank, Dmoz kaydı gibi kriterler doğrultusunda) "tanıtım yazısı" denilen uygulamanın geleneksel şekillerde uzun vadede faydalı olacağına inanmıyorum. Bu tür çalışmalar delik bir balonu şişirmeye benzer. Balonu şişirmek için sürekli üflemek zorundasınız.

Ben size daha iyi bir şey önereyim.

Kendi siteniz, sektörünüz, alanınız ile alakalı ilgi çekici 3 adet içerik hazırlayın(dilerseniz 10 adet). İçerikler gerçekten ilgi çekici ve okunabilir olsun. Bir yerde gözünüze çarptığında merak edip devamını okumak isteyeceğiniz türden içeriklerden bahsediyorum.

Öncelikle kendi sitenizde bu içerikleri yayımlayın. Daha sonra hiti tatmin edici düzeyde olan siteler (sektörle alakalı siteler ya da haber siteleri gibi) bulun. (Alexa, PageRank, Dmoz gibi şeyleri kesinlikle bir kriter olarak kullanmayın, sadece hitin yüksek ve stabil olmasına dikkat edin.)

3 farklı ilgi çekici içerik ürettiniz ve 3 farklı yerde yayımlatıyorsunuz diyelim. Her içeriğin en alt kısmına "belki ilgilinizi çekebilir" şeklinde teşvik edici bir cümle ile diğer 2 içeriğin başlığını ve linkini koyun.

Bu tür çalışmalar uzun vadede faydalı olacaktır.