Sizlere bu konuda 2011'de yaptığım bir çalışmayı anlatayım. O zamanlar bu yöntemle çok ciddi paralar kazandım adsense'den. Şuanda bu yöntemler artık yemez. Bu siteler kısa süreliğine oradalar ve çok yakında düşecekler. Çünkü Google bu yöntemi daha 2011'deyken filtrelemişti.
1- Borsa, forex konularında günlük 2K üzeri hit alan ve sayyac.com Google keyword sayfası (O zamanlar hepimiz sayyac kullanırdık.) açık olan bir site buldum. Siteye gelen tüm ziyaretçilerin Google'dan hangi kelimelerle geldikleri görünüyordu. (Tabi şuanda bu verileri de alamıyoruz, Google artık https üzerinden yapılan aramaların keyword parametrelerini referrer içerisinde websitesine sunmuyor.)
2- Bir bot yazdım, bulduğumuz kaynak siteye giren ziyaretçilerin Google'dan geldikleri keywordleri otomatik olarak yine Google'da aratıp ilk çıkan 10 sonucu aynı bu sitelerde olduğu gibi alt alta açıklamalarıyla birlikte Wordpress bir siteye post olarak ekliyordu. Bot bu şekilde günde 100+ post ekliyordu. Sayfanın içeriği aranan keyword ile çok yüksek oranda alakalı olduğu için ve bunun da yanında aranan keyword'ün çevresindeki alakalı keywordleri de (açıklama kısımları sayesinde) içerdiği için Google gözünde bu içerikler kaliteli görünüyordu. (Bu konuda forumdaki iyi SEOcular çok güzel yazılar yazmışlardı, semantic hedeflemelerde makalenizin içerisinde bulunması gereken kelimelerin tespitini ve oranının ayarlanmasını anlatan uzun tartışmalardı, nickleri unuttum gerçi ama.)
3- Buradaki
kilit nokta sayfadaki Google sonuçlarından elde edilen linklerin
yeni pencerede açılmasıdır. Ayrıca bu linki verilen sitelerdekiler ad.fly'a bağlayıp aç gözlülük yapmışlar. Sayfaya giren kullanıcıyı direkt olarak başka domaine çıkış veriyorlar. Orada yapılması gereken şey, yine site içerisinden site.com/yonlendir?url=............. şeklinde bir bağlantı üzerinden çıkış verilerek kullanıcının site içerisinde +1 sayfa görüntülenmesi daha yapıp linke ulaşmasını sağlamaktır. Bu sayede zaten yeni pencere açılarak sitede geçirilen süre arttırılıyorken bir de site içi yonlendirme sayfasıyla kullanıcıyı linke 5-10 saniye bekleterek yönlendirmek daha da artı puan kazandıracaktır. Tüm bu işlemlerdeki temel amaç sitenin spam olduğu halde Google tarafından spam bir site olduğunu hissetmemesini sağlamaktır.
4- Site bu şekilde spam içeriklerle besleniyordu. Google üzerinden yakalanan ziyaretçiyi de linki yeni pencerede açma ve ziyaretçiyi site içi yönlendirme sayfalarıyla linke yönlendirme gibi hilelerle Google'ın sitenin çöplüğünü farketmesini engellemeye çalışıyordum. Bu esnada bir eksik daha vardı, sayfalar
statikti. Site her gün binlerce hit alıyordu ama sayfalarda bir yorum bile yoktu. Bunun içinde bir otomatik yorum botu yazdım ve sitedeki yazılara rasgele yorumlar ekleterek sayfaların güncel kalmalarını sağladım.
Sonuç olarak Google'ın gözünde; kaliteli içerikleri olan ve aldığı ziyaretçiyi sitesinden hemen çıkarmayan, sayfa gezintisi yaptıran, sürekli güncellenen, mevcut içerikleri de sürekli yorum alan aktif bir site imajı çiziyordu. Bu şekilde 1 yıl kadar adsense'den ciddi paralar kazandım ancak sonrasında filtreye girdim ve sonrasında yaptığım denemelerde bu yöntem eskisi kadar hiçbir zaman kazandırmadı. Şuanda belki ilk aşamada kazandırıyor, belki 3-5 ay dayanıyor ama dediğim gibi, Google bu şekilde davranan sitelerin tamamını buluyor ve bir şekilde filtreliyor. Eğer o ilk 3-5 ayda yakalanmadan voleyi vurursanız, o sizin yeteneğinizdir.
Sevgiler.