başlıktan da anlaşılacağı gibi spesifik olarak tek bir konu üzerine hit toplamak istediğim bir siteye 100 özgün içerik yazsam 2 hafta uğraşırım fakat aynı efor ve zamanı harcayarak bu konuda 3.000 kopya içerik girerim hangisi seo açısından daha faydalıdır ?
Kopya içerik derken bire bir copy-paste değil 400 kelimelik bir makalenin 20 kelimesini değiştirmek 5-6 satır başa ortaya sona bişeyler ilave etmek
Ben 80 makalede 1100 tekil hiti geçtim, bir akrabam var yüzlerce kopya makale bulunan bloğuna günlük 8-10 kişi giriyor. Kendisini ziyarete gitmiştim, sohbet ederken onunla benim aramızdaki konuşmadan kısa kesit:
- Eğer bir site ile para kazanmak istiyorsak, öncelikle en az günlük 1000 hitinin olması gerekiyor.
+ Evet, hatta bence 4000-5000 arası olmalı en az.
- Ben günlük 3 makale zamanlıyorum, günde 20 makale giriyorum. Ama bu da az, 25.000 makaleye ulaştığımda hitler zirve yapacaktır.
+ Bence sen kendine göre konuş. Ben 80 makale girdim, üstelik zamanlamadım, gerektiği zaman bir günde 5 tane makale girdim, gerekmediği 1 hafta boş bıraktım, hiç girmedim. Şu an hitlerim 1000'i geçti. Senin sitene ise günlük 8-10 kişi giriyor ve yüzlerce makalen var hepsi de kopya.
- Haklısın ama uğraşacak vaktim yok.
(-: Akrabam, +: Ben)
İnsanlar uğraşsa çok rahat kazanırlar. Herkes uğraştığı, emek harcadığı, kafa patlattığı günümüzde farklı projeler kazanıyor. Artık uğraşmanın yanına mecburen farklılığı da ekleyin, ancak böyle kazanılıyor.