Gramer üzerine çok tartışma çıkıyor bence gramere boğulmadan gerektiği kadarıyla öğrenip öğrendiğiniz kadarıyla pratik
yapmaktır doğru olan yani demek istediğim pre - intermediate seviyesindeki tüm gramer yapıları üzerine çalışıp ardından bol bol
kitap okuyarak gramerin kalıcı olarak oturmasını sağlamak gerekiyor. Yani hiç gramer çalışmadan okuma yaparsan öğrenme süreci
yavaşlar ve çok sıkıcı bir hal olur halbuki teknikleri bilerek okursan daha hızlı ilerleme sağlarsın pre intermediate seviyesindeyken
gidipte passive voice çalışmanın anlamı da yok yani zamanla adım adım ilerlemeniz gerekiyor. Seviyeli kitaplar okumanızı tavsiye ederim ben.
Bakınız. buradaki kitapları sıfırdan başlayarak okuyun sürekli kelime eksiğiniz zamanla
kapanır daha hızlı okumaya başlarsınız zamanla herşeyi daha iyi anlamaya başlarsınız dediğim gibi oturup roman okumak yerine
seviyeli kitapları tercih edin. Hergün 2-3 haber okuyun
buradan
5-6 seviyeli kitapları okuyacak düzeye geldiğiniz andan itibaren sürekli ingilizce altyazılı dizi film izlemeye başlayın bir süre böyle ilerleyin
ondan sonra altyazısız devam edin BBC Radyo dinleyin sürekli arkaplanda kalsın. İngilizceye olabildiğince maruz kalmaya bakın
öğrenemiyormuş gibi olsanızda zamanla taşlar yerine oturmaya başlıyor öğrenemediğini hissettiğin anlarda bile istemeden birşeyler
öğreniyor oluyorsun.