öncelikle merhaba;
aslında bende burdaki konu ile dikkat çekmeye çalıştım bu mevzuya
https://www.r10.net/google-optimizasy...ve-google.html
ancak kimse okumadı bile bende resimleri kaldırdım
açmış olduğım siteye birde google + sayfası açtım birde facebook 2 güne bir paylaşım yapıyorum günlük 2-5 arası yazı girilmesine rağmen içinden kendimi kullanıcı yerine koyarak hatta evde küçük bir anket yapıyorum aile bireyleri arasında sosyal medyada görseniz hangisi ilginizi çeker ve seçileni paylaşıyorum
ilk günler zayıf gitti bir kaç site içeriğine uygun guruplara google+ dan katıldım ve 3 güne bir paylaşımlarımı oralarda da açtığım google + sayfası aracılığı ile paylaşmaya devam ettim
ancak facebook tan bi halt çıkmadı sayfa facebook reklamlarlı ile beğeni alınmasına rağmen facebook adilik yapıyor 1000 organik beğenili sayfada 10-15 gösterim oluyor facebook u sildim
google+ a paylaşım yağtığım gün paylaşılan içerik 150-200 arası hit almaktadır ancak beğeni sayısı 3-5 oluyor paylaşma ise 5-7 arası arası yani etkileşim düşük gibi görünuyor. doğru ve abartılmadan kullanılması halinde ve en önemlisi doğal olarak faydalı ve siteye değer katmaktadır.
bu acizane görüşümdür.
arkadaşın da dediği gibi google sandığınızdan ve sizden çooook zeki..
Hocam ben size daha garibini söyleyeyim. Bu facebook'ta "gönderiyi öne çıkar" var bilirsiniz. Bunu 5-6 kez yapınca, yani facebook'a parayı az bir şey tattırınca, daha sonra öne çıkarmadan paylaşım yaparsanız gören sayısı 3,5 falan. Yani facebook diyor ki, senin artık şansın yok listeme girdin. Ödemeni yaparsan kazanırsın yok yapmazsan 3,5 kişiyle idare edersin. Evet adamların resmen böyle bir politikası var.
Her zaman şunu diyorum ben; webmaster dünyası bu facebook'a savaş açmadığı sürece bu iş düzelmez. Bu kadar, bu milyonlarca site sahibi, o facebook sayfalarını kapatıp silsin bakalım neler olacak. Nasıl geri adım atacak facebook.
Google+ konusuna gelince, ben az da olsa katkısını gördüm ama ciddi anlamda ilgilenmek gerekiyor. Eğer bütün ağırlığınızı Google+ sayfanıza verirseniz, az da olsa bir şeyler geliyor sonuçlarda etkiliyor ama stabil olarak çalışmakta fayda var.