Arif bırak şimdi, wd red'leri de black alacağın için satmıştın
Diskleri bozuyorsun bozuyorsun, sonra başka model alacağım ayağına satıyorsun ayıp ayıp
Allah kuru iftiradan saklasın
Bende bilgisayar çok haliyle çok disk geçiyor elimden, yedekleme için red kullanıyordum, sonra disk performansı isteyen birkaç program için disk lazım oldu blacke geçtim sonra o programlarlada işim bitince sadece yedekleme için blackler fazla geldi, malum blackler performans diskleri olduğundan green, blue serisine göre biraz daha sesli çalışıyor, greene geçince bunlar boşa düştü 970 küsür saat kullandım tertemiz valla.
Sunucu taraflı olarak kullanma mevzusuna gelirsek, evet paranız varsa enterprise diskleri tercih edin ancak yeni çıkan performans sınıfındaki disklerde 7/24 çalışmaya uygun şekilde üretiliyor, wd nin bu modeli performansı ve stabilitesi arttırılmış son revizyon diskler. Aynı diskleri sunucu topladığım birçok müşterime aldırmıştım sunucusu 2 yıldır sorunsuz çalışan müşterilerim var, enterprise disklerden sonra tercih edilmesi gereken en iyi disktir wd nin black serisi, kolay kolay yarı yolda bırakmaz.
Tabi elektronik işi şans işidir her zaman dediğimiz gibi yedekleme konusunun üzerinde durmak gerek. Biz ne enterprise disklerin yandığını gördük tey tey
Bu arada arıza oranı en düşük disk markası hitachiden sonra wd dir. Seagate ise bu konuda en sabıkalı disk markasıdır, bizzat tecrübelerimde grafiği doğruluyor, barracudalar az elimizde patlamadı.