Selamlar,

burda da konuları açıldı eski benzer konulara göz at, baya kişi yazmış faydası olur.

Bir kaç şey söylemem gerekiyorsa arkadaşların dediği gibi ingilizce önemli.. Ama neden? Yeni teknolojileri takip etmek için ingilizce şart. Hobi amaçlı yapacağım diyorsan zaman kaybetmeye gerek yok tabi ki ingilizceyle. Piyasada paldır küldür kod yazan çok adam var, gerçi bu çok ingilizce ile de alakalı değil ama adamlarda yazılım disiplini denilen bir kavram yok.

Amacın ciddiyse yeni trendleri takip edebilmek adına ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim.

Çalışmak istediğin alana gelirsek, ben masaüstü yazılımcısıyım ama web uygulamaları aldı başını gitti, masaüstü yazılımcılığı artık eskisi kadar popüler değil. Semantic web geliştikçe de daha da önemini yitirecek, bunu haricinde RIA lar da gelişiyor. Yani her şey artık online işlere kayıyor. O yüzden tercihin geleceğe yönelikse online platformlara bakmalısın.

E-ticaret falan demişsin ama bunlar çok basit şeyler Yani bir şeyler üretebilmek gerek, eğer yapacağın e-ticaret sisteminin benzeri varsa neden ihtiyaç duyulsun ki? Farklı şeyler üretmek için de farklı şeyler bilmek gerekir. Bugün artık flash ölmekte ya da ölüyor. Ama eskiden en popüler ria (rich internet application - zengin internet uygulamasıydı) idi ama artık yerini html5 e bırakıyor.. Tr de etkisi biraz geç olsa da öyle ya da böyle geçiş başladı.

Masaüstü uygulamaları yapmak eskisi kadar popüler olmadığı için ben de kendime farklı bir alan daha belirledim, web çok işime gelmediği için mobil tarafına yöneldim ve ios/android uygulamalar geliştiriyorum. Artık herkesin elinde bir akıllı telefon ya da tablet var. Bunlara yönelik çalışmalar yapabilirsin eğer bireysel olarak çalışmak istiyorsan.

Aklımda otomasyon var demişsin ama ne otomasyonu? Adam dandik bir kütüphane programı yapıyor otomasyon diyor adına, birisi donanım ve yazılımın kullanıldığı bir sistem yapıyor o da otomasyon diyor adına Yapacağın şey ne olursa olsun, insanların işini kolaylaştırabiliyorsan, ilgi çekebiliyorsan yap. Ama piyasadakilerin benzeri olacak bir şeyse yapma zaman kaybetme.

Aslında bu yazıyı senin için yazmıyorum, okuyan ve bir işlere girmek isteyen insanlar için yazıyorum, anladığım kadarıyla zaten sen dar alanda oynayacaksın o yüzden bildiğin şekilde devam et. Yani alacağın eğitim sana kafandakileri yapma şansı verecektir. Takıldığın yerler olursa da forumda sorabilirsin, zaten mesleğin olmadığını söyledin o yüzden hobi olarak yap, daha zevkli olur iş yapınca Bir de tutturabilirsen bir şeyler daha iyi olabilir. Ama ne olursa olsun tavsiyem orjinal olunması yönünde

kolay gelsin, başarılar,
ertan

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:28:36 -->-> Daha önceki mesaj 00:09:45 --

kadir58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizce,Pratik,Sabır

Bunların dışında ücretsiz bi firmaya girin çalışırım diyin çalışın ordada öğrenirsiniz.Misal ben beleşe çalışırım diyorum almıyorlar :S

sana yazdım da yanlışlıkla sayfa yenilendi gitti hocam

neyse uzatmadan yazacağım artık.

ingilizce bilgin ne kadar bilmiyorum ama onu geliştirmeye bak, en azından okuduğunu anlayabilme, takılınca yabancı forumlarda cevap bulabilecek kadar..

diğer olaya gelirsek yani iş bulma ile ilgili.. senin yerinde olsam şunu yapardım.

öncelikle çalışmak istediğin alanı bul, ne? mesela ipad/iphone uygulamaları yazmak. Bu konuyla ilgili önce bir bilgi sahibi ol, az çok bir şeyler öğren ve bir kaç tane uygulama geliştir basit de olabilir sorun değil ama bu kısım önemli.

Sonra iş arama sitelerinde ilgili alandaki firmaları ara ve onların bir listesini yap. Sonra tek tek o sitelerin insan kaynaklarına mail at. Atacağın bu mailde 3 şeye dikkat etmen gerek

Önce türkçe'm için kusura bakma bazı şeylerin türkçe karşılığını bilmiyorum

1- Cover Letter: Bu senin maildeki içeriğin olacak, bu mail'de kısaca kendinden bahset, vizyonunu anlat, firma ile ilişkini anlat (sen x alanında çalışmak istiyorsun firma da x alanında ürünler üretiyor), ortak noktaları göster, faydalı olacağını göster v.s. Bu kısım bana göre en önemli kısımdır. Çünkü IK (insan kaynakları) ile ilk temas bu içerik ile olacağı için, bu kısmı ne kadar temiz ve etkileyici yazarsan, karşıdaki kişi senin ciddiyetini daha iyi anlayacaktır ve bir sonraki aşamayı ona göre değerlendirecektir.

2- Motivation Letter: Bu da cover letter kadar önemli bir şey. Bu bir pdf dosyası şeklin olsun ve kendini daha geniş olarak anlatman gerekiyor. Daha önce yaptığın işleri çok uzatmadan ama varsa örnekler vererek (link) gösterebilirsin. Ve ilerde yapmak istediğin, kendini görmek istediğin yeri de belirt. Atıyorum "iphone/ipad yazılımı konusunda uzmanlaşmayı ve ileride sektöre önemli katkılar sunmayı istiyorum."
tabi daha da abartılabilir.. basit bir şeydi fikir vermek açısından..

3- CV, bu da yine pdf şeklinde olsun, resmin olsun mutlaka ama tatil resmi gibi arkada bi şeyler olmasın, vesikalık bir şeyler olsun ya da arkaplanı beyaz olan bir resim. Daha yeni olduğun için çok ıvır zıvır şeyle doldurma. Tek sayfaya sığdırmaya çalış her şeyi, cv de referans kısmı çok etkili olmasa da bir kaç referans da yazabilirsin. CV öyle süslü püslü olmasın, tek sayfa, sade minimalistik bir tasarım gayet iş görür.

Bu şekilde bir yaklaşım ile gidersen kabul edilme şansın olur.

Cover letter ve motivation letter da "beleşe çalışmak istiyorum" ya da "bedava çalışırım", "ne iş olsa yaparım abi/abla" gibi bir üslüp ile yaklaşma forumda yazdığın yazı öyleydi. Normalde öyle yapmam diyorsundur belki ama neden forumda yazıyorsun ki? Ben de öyle bir şey yapmam ama forumda da öyle yazmam. o yüzden nerde olursa olsun üslubunu düzeltmeye çalış. Daha ciddi yazarsan etiket değerin yükselir.

Bir çok şey insanın kendini pazarlamasıyla ilgili aslında. Kendini iyi pazarlamaya bak,tabi ki de arkasını doldur ama bu çok önemli. Bunun da ilk kuralı iletişimi düzgün kurabilmektir. Sen beleş dersen adam da der ki bundan bi halt olmaz.. Ama kendini iyi pazarlayabilirsen mesela "Şu şu bilgilere sahibim ama kendimi yeterli görmüyorum, şuan okuyorum ancak bu konuda kendimi geliştirmeyi çok istiyorum ve firmanızda part-time olarak çalışmak istiyorum. Sizlerden her hangi bir ücret talebim yok, sadece kendimi geliştirmek ve firmanıza küçük de olsa artı değer katmak istiyorum."

gibi bir şeyler yazabilrisin.. Anlamışsındır dediklerimi

kolay gelsin şimdiden sana da.