Grafixea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar

Sınava 40 gün kaldı ama ben hala neriye gideceğim bölüm/il hiç bir şey bilmiyorum derslerim orta derece yani 300-350 arası alırım sınavdan
Kız arkadaşımla aynı ile gidecem orası kesin,bırakamam onu ama hiçbir meslek hedefim yok yani bölüm yok,eşit ağırlıkcıyım bakıyorum tüm meslekler aynı hepsinde sonunda kpss denen illete gireceksin eskiden polis diyordum suanda oda olmaz ondada kpss cıkıyor cemaat yüzünden ortalık karışmış,sizin bu konuda öneriniz fikriniz nedir ? Paylaşır mısınız benimle .
nereye gidersin bilmiyorum ama heralde benim 10 sene önce ki durumumdasın. hemde 2 durumdanda ötürü. hem kararsızlık hem kız

şuan kaç tercih yapılıyor bilmiyorum ben girdiğimde 24 tercih vardı. kız arkadaşımla aynı yeri tutturacağım diye o kadar ayarlamalar yaptık ki. resmen tercih dönemi nevrim döndü. 24 benim tercihim var 24 onun tercihi 24 ün 24 lü kombinasyonumu oluyor bu sen daha iyi bilirsin ben unuttum artık.
gitmediğimiz hoca kalmadı. herkes ösym babasının malikanesiymiş gibi sana şu tercihin gelir diğerine şu diye net açıklamalar yaptı.
sözde ben 5. tercihim olan ankara siyasalda olacaktım oda 4. tercihi olan hacettepe tıp ta.
o 9. tercihiyle osman gaziye girdi ben 17. tercihimle anadoluya.
ben bu 2 üniversitenin aynı şehirde olduğunu öğrenince bir uçuş yaşamıştım ki tarifi mümkün değil
yani nasip oldu o büyük kombinasyondan aynı şehir çıktı.

ama bu çok zor ve çok düşük bir olasılık. kimse kimin nereye gideceğini garanti edemez. binde bin ihtimal. bunu göz ardı etme.

birde kız arkadaşınla gerçekten gelecek düşünüyorsan bu kombinasyon hesabına gir. 2 sene sonra ayrılınca vaah vah dersin. ben biri uğruna ailemi evimi memleketimi terkettim diye ağıtlar dökersin.
hangi bölüm okursun bilmiyorum ama ozanlık vasfını alırsın.
tabi çok şükür bende öyle olmadı. haftaya sözleniyorum

2. mevzuda gideceğin bölümle alakalı. asla ama asla, olsunda neresi olursa olsun, bir üniversiteye kapak atayım, burası iyi bölüm şuan sevmiyorum ama okudukça severim, kötü bölüm olsa ne olacak iyi çalışırım güzel bitiririm işimi elime alırım, şöyle yaparım böyle yaparım deme.

ben işte bu konudan muzdaribim. bak en başta dedim 10 sene önce bu durumdaydım diye. 10 senenin 8 senesini pişmanlıkla geçirdim.

her sene dedim ki artık yeter bırakıp adam gibi tekrar hazırlanacağım. 8 senedir sınava giriyorum bi halt olduğu yok. her geçen sene pişmanlık dahada artıyor.

şuan ticaretle uğraşıyorum. yaşım üniversite 1. sınıftakilere göre büyük ama bu sene hayırlısıyla işleri yoluna koyarsam seneye tekrar sınava çalışacağım ) kimine göre saçma gelecek kimine göre başka birşey. Allah kimseyi bu durumu anlayacak duruma sokmasın diyeyim

2 saat yazdım ama laf olsun torba dolsun diye değil sende yaşama böyle bir sıkıntıyı diye.. inşallah ta yaşamazsın.
uzun metinlerde kontrolü kaybediyorum. tekrar kontrol etmeyede üşeniyorum o yüzden hata varsa affola.