php çok esnektir. öğrenmesi basittir herkes öğrenip kod yazmaya başlayabilir.

.net o kadar esnek değil katı kuralları var. ide leri gayet yardımcı oluyor bu konuda. ilk başladığımda veritabanı sıkıntısı çok çekmiştim ki herkes çekiyor. hala da bir kolaylık sağlanmamış kaç sene olmasına rağmen bence yukarıda bahsedilen php de çok hata çıkıyor o hatalarla siz baş etmelisiniz kısmına kesinlikle katılmıyorum. php de hatalar çıkarsa nette o kadar çok çözümüne ulaşma imkanın var ki aklın hayalin şaşar. ki hataların çoğu yazılımcının kendi hatası oluyor. php 5.4 ile bazı hatalar mevcut kabul ediyorum ama 5.4.1 ile hemen hatalar giderildi. azıcık ingilizce biliyorsan stackoverflow zaten 1 numara onu da göreceksin.

neyse kolay öğrenmek istiyorum dersen php öğrenmeye başla.

zoru severim hem herkes rakibim olmasın nadir insanlardan olayım dersen .net öğren.

bir de bunlardan ayrı jsp var java biliyorsan yönelebilirsin ama jsp pek tutulmuyor web ortamında.

python var php kadar esnek. bunun framework leri php ninkinden daha iyi ve kolaydır.

ruby var python gibi. onun da framework ü pythonun framework lerine çok benziyor ki çoğu python framework ünü ruby ye de uygun hale getirenler var piyasada.

karar senin hangisini öğrenmek istersen onu seç. ben hepsiyle de vaktim oldukça ilgilenmeye çalışıyorum ama asıl projelerimi geliştirdiğim dil php ve python dur. çünkü 2si de tüm ortamlarda çalışır. platformdan bağımsızdır bundan dolayı linux, windows ve unix'te sorunsuz çalışır.