Wp değilde ben wp mu kullandım.(wp için yeterli kod bilgim yoktur. Eskiden bir eklenti vardı. sorunlu olduğuı söyleniyordu)
c panelden * sundomaini açmadan * için dns (a kaydı oluşturmalısınız)

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:30:29 -->-> Daha önceki mesaj 20:25:19 --

WordPress mu WHM/Cpanel ve Direct Admin ayarları

WHM/Cpanel Ayarları

WHM ye giriş yapın. (örneğin: Siteniz.com:2086 – Siteniz.com/whm )
Sol sutunda ki “dns functions” altında bulunan “edit dns zone” ye tıklıyoruz.
WordPress MU (Multi user) Kuracağınız domaini seçip edit’e tıklayın.
Açılan sayfadan en alttaki yeni dns tanımlayacağımız bölümde ilk satıra * (yıldız) yazın. 2. Seçenekten ise (A) ‘yı seçin. Hemen yanındaki kutuya da server ip adresini yazıyoruz.
Kaydedin ve çıkın.
2. Adım

WordPress kullanacağınız alan adının cPaneline giriyoruz. (ör: sitenizcom:2086 yada siteniz.com/cpanel)
subdomain ekleme kısmına giriş yapıyoruz ve subdomain adresi olarak *(yıldız) yazın
Direct Admin ayarları

Direct Admin e giriş yapın. (örneğin: Siteniz.com:2222 )
admin level’ da iken “DNS Administration” yada “DNS management” tıklıyoruz.
WordPress MU (Multi user) Kuracağınız domaine tıklayın.
Açılan sayfadan “Add Domain Records” kısmında sırasıyla * (yıldız) “A” server ip adresi yazın add (ekle) butonuna tıklayın
Üst kısımda Home butonuna tıklayarak çıkış yapın
2. Adım

Admin level’da iken “Extra Features” başlığı altında “Custom HTTPD Configurations” tıklayın
WordPress MU (Multi user) Kuracağınız domaine tıklayın.
Boş durumda olan kutucuğun içine ServerAlias *.|DOMAIN| yazın ve save butonuna tıklayarak çıkın.

Yazının devamı : WordPress Mu Subdomain Probleminin Giderilmesi | Kürşat Şentürk http://www.kursatsenturk.com/2010/02...#ixzz3QEyMLklo