Merhabalar sevgili r10 ailesi,
Bir süredir foruma giremiyorum, şimdi de başka bir iş için buradayım. R10'da bu işi bilenler olacağını düşündüm.
Ülkemizde yer alan bir şirketin CEO'su bir ödül için yarışıyor. Üç aşamalı olan bu yarışmanın ikinci aşamasında internet üzerinden oylama yapılıyor.
Yani bana internet oylamasında oy kullanımı hizmeti lazım.
İşin diğer bilgileri ise kısaca şöyle:
- Oylama yapılan internet sitesine isim ve mail adresi giriliyor. Mail adresine gelen link tıklandığında oy geçerli sayılıyor.
- Sistem farklı mail adresi olduktan sonra aynı ip'den birden fazla oy verilmesine izin veriyor. Yani kendi bilgisayarımda bir oy chrome'dan bir oy da firefox'tan girerek kullanabiliyorum. (aynı browser olunca kabul etmiyor. Muhtemelen cookie'ler ile ilgili bir durum.)
- Toplamda 1000 oy kullanılması gerekiyor. Oyların 10 gün gibi bir süreye bölünmesi gerekiyor.
Bana bu işlemi bir hizmet olarak anahtar teslim halinde sunabileceğiniz gibi, işlemi kendim yapabilmem için script, program vs. de sunabilirsiniz. Veya farklı fikirlerinize de açığım.
Şirketin ve yarışmanın adı gibi bilgileri maalesef şimdilik paylaşamıyorum. Başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım tabii ki. Ayrıca bunun bir nevi SEO çalışması olduğunu düşünerek başlığı buraya açtım. Moderatör arkadaşlar daha uygun gördükleri bir yere de taşıyabilirler.