ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgi seviyem ile ilgili kanıya nasıl vardın acaba? polemiğe girecek değilim.

c# bilen adam web uygulaması da geliştirir, masaüstü uygulama da geliştirir, mobil uygulama da geliştirir.

php ile mvc yapısı oluşturulamaz diye bir cümle kurmamışım bu sallamasyon nereden geliyor? muhtemel php yazılımcısısın php'nin geride kaldığını söyleyen biri çıkınca başlıyorsun hakarete.

senin php ile 10 saatte yapacağın işi bir asp.net mvc yazılımcısı çok daha kısa sürede gerçekleştirecektir. çünkü mvc yapısı hazır geliyor. sana ihtiyaçlarına göre yapılandırmak kalıyor.

ayrıca bahsettiğin veri tabanı yönnetim sistemlerinin hepsini ve fazlasını asp.net mvc ile kullanabilirsin ki ben kullandım. yüksek lisans projem tamamen bu konu üzerine.

ekşi sözlük'ün mvc ile geliştirilmesi kıstas değil örnektir zaten.

asp.net mvc'de entity framework gibi bir kütüphane varki linq ile entegre kullanıldığında yapabilecekleriniz tamamen sizin ufkunuza bağlı kalıyor. performansı da oldukça iyi.

visual studio 2015 ile birlikte zaten darbe yaptı microsoft. tüm kütüphanelerini açık kaynak hale getiriyorlar. (bilgi sahibisin ya asp.net kütüphanelerinin açık kaynak olduğundan haberin yok. github'a bakabilirsin)

isteyen yine php'ye yönelir. php'yi kötülemiyoruz burada geleceği parlak değil sadece.
Bilgi seviyenizi yorumlarınızdan okuyabiliyorum.
Geleceği parlak değil diyerek yanlış konuşuyorsun. Php'yi savunmuyorum ve Php Developer değilim. Bence sen fanatiklik yapıyorsun.

Benim php ile 10 saatte geliştireceğim projeyi asp.net developer neden kısa sürede gerçekleştirecek ? Daha mı zekiler ? Buradaki kıyaslama metodunuz nedir ?

Bir yazılım ürününde başarı, sadece geliştirme hızı ile ölçülmez. En önemli ölçüt, her açıdan test edilmiş olması ve güzel bir şekilde dökümante edilmesidir.

Bahsettiğin yapı birçok php framework ile birlikte zaten geliyor. Ruby on Rails ile de birlikte geliyor. Veya Django'da çok daha iyi bir şekilde geliyor. Konu burada php'nin muhteşem olduğu değil, sizin asp.net'i fanatiklik yaparak övüp durmanız.
Evet Asp.Net'in pratik olduğu, beğendiğiniz yerleri vardır. Ama diğer dillerinde var. Hiçbir dilin birbirine üstünlüğü yok ki. Karşılaştırmak bile yanlış.
Dil/kütüphane/araç seçimi projenin gerekliliğine göre belirlenir.

Mesala iyi php developer bulmak İstanbul'da çok zordur. Alıp yetiştirmeniz gerekir istediğiniz kıvama getirene kadar. Yine django veya rails gibi frameworklerle uğraşanlar zaten 4-5 sene php ya da asp.net tecrübesinden sonra geçmiş oluyorlar, tecrübeliler ve sayılırı çok çok az.

Yani bu marketten meyve seçmeye benzemiyor. İhtiyaçlarınıza, planlarınıza göre seçim yaparsınız.

İyi siz visual studio ile asp.net kullanın, gidin bahsettiğiniz şirketlerde 6 milyar maaş alın, benım 10 günde yazacağım kodu 4 saatte yazın. Bizi ilgilendirmiyor.

Ama ekosistem hakkında tecrübe sahibi olmadan php'nin geleceği yok gibi sözler etmeyin. Türkiye piyasasında Php'nin çok büyük bir yeri var.

Kaç tane php veya asp.net developer ile çalıştın ? Hangi şirkette yazılım geliştirici olarak çalıştınız? Tecrübeniz ne kadar bana bir Linkedin profilinizi gönderirseniz bakayım. Bu adam bu sözleri şu yaşadığı tecrübelere göre anlatıyor diyeyim.

Birlikisgu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tırt olduğumu nereden çıkarttınız? Eğitimin temel olmasından mı?
Size değil hocam, yanlış anlamayın. Sadece sunum şekliniz basit. Blogspot ile tanıtım yapmışsınız. Güven vermediği için "tırt" kelimesini kullandım. Kişisel bir yorum değil.