Hocam biz sana meslek tavsiyesi verirsek hayatını karartan biz oluruz.Ve ben bu vebali üzerime alamam.
Meslek ile kız arkadaşı ayrı tutun öyle bir canınız yanarki zor toparlarsınız demedi demeyin.İnsanın kendine atabileceği en büyük kazıklardan birisidir başkasına göre hayatına tamamen yön vermek.
Bu hayatta nelerle uğraşmaktan zevk alıyorsan onlarla bağlantılı meslekleri gözünün önünden geçir,sana en iyi gelenine yönel gitsin.
Başkalarının ağzına bakarak mesleğini seçersen sana toz yuttururlar demedi deme.Çünkü her mesleğin delileri kafa yatıranları vardır ve yorulmak bilmezler inan bana isteyerek seçmediğin bir mesleğin delibaşları arkasında kalmak istemezsin hayattan soğuturlar(Ben zaten bu mesleği istemiyordum ki off-off dersin.Bizzati ben bu durumu yaşadım aşağıda açıklayacağım.).
Kendi okuduğum bölümden örnek vereyim:
Şuan bilgisayar programcılığı öğrencisiyim,liseyi elektrik elektronik/endüstriyel bakım onarımcı olarak okudum ve o yukarıda parantez içinde yazmış olduğum offlamaların-yakınmaların alasını okula gittiğim her gün yaşadım.İnsan bu sıkıntıları yaşadıkça kendine olan inancını ve geleceği dair olan güzel hislerini kaybediyor.Daha sonra asıl merakım ve delicesine tutkulu olduğum alana şuan okumakta olduğum bölüme girdim.
Okula ilk başladığımızda herkeste bir kasılmalar vardı işte biz bilgisayar okuduk lisede falan filan.Bu kasılan arkadaşların saf dışı kalmalarını sağlamam 2 haftada mümkün oldu.Kısaca balon çıktılar.
Birde eş-dost tavsiyesi ile gelenler yada masabaşı iş çayımı kahvemi içerim ohh miss diye düşünerek gelen kesim varki bunlar en vahim durumdakiler.Bu arkadaşlar bu dönem baya bir ter akıttılar hatırı sayılır bir kısmıda meslek derslerinden darbe yedi(İçlerinde çalışanları ve çoluk çocuk sahibi olanları ayrı tutarım,içlerinde çalıştıkları yerde yükselmek içinde gelenler vardı.Onların işleri gerçekten zor.).
Sınıfın programlama dersindeki not durumu:

Bu not tablosundan sonra hala meslek tavsiyesi istiyormusun _? Sırf masabaşı yada maaşı iyi diye ? Bence kimsenin ağzına bakma kendin karar ver.Yoksa harcanırsın çatır çatır.
Umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın iyi günler

.