Dediklerinin birçoğu doğru, ama tam emin olmadığın şeyler konusunda yorum yapmamalın bence.
Php kullanarak mvc pattern kullanarak çok oturaklı bir sistem yazabilirsin. Phpstorm gibi muhteşem bir ide'ye sahip. Değil sql server, mariadb, postgresql, mongo vs. onlarca veritabanı ile çalışabilirsin. İstediğin cihazla, servisle iletişime geçebilirsin. Php ile değil ruby veya python'la da yapabilirsin.
Büyük çaplı projeler php ile geliştirilebiliyor. Birçok avantajı var, opensource olduğu için. Yazmakla bitmez. Composer diye birşey var mesala.
Kısaca şunu söyleyeyim. 5 yıllık asp.net developer'ın istanbulda'da maaşı 2000 TL'de olabilir, 8000 TL'de olabilir. Sektörde 5 yıl çok uzun bir süredir, yeni değildir.
Ekşisözlüğün asp.net mvc framework ile geliştirilmesi bir kıstas değildir.
Php'yi kötülemediniz ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuz için cevap verme gereği duydum. Konu sahibinin(eğitim veren) seviyesini bilmiyorum. İncelediğim kadarıyla çokta uzman değil hatta eğitimi tırt. Sunum şekli tırt. Kimse para kaptırmasın böyle gereksiz şeylere
3 yıl tecrübeli bir geliştiricinin 4000 TL maaş alması çok uçuk değil. Biraz daha yukarıda olabilirdi 3 yıllık tercrübe için. He o tecrübeyle 1500 TL kazanan da olabilir. 10000 TL kazananda olabilir. O parayı PHP developer'da kazanabiliyor.
Bu tamamen kişinin yeteneklerine, tecrübesine ve kendini satmasına bağlı.