bilgi seviyem ile ilgili kanıya nasıl vardın acaba? polemiğe girecek değilim.
c# bilen adam web uygulaması da geliştirir, masaüstü uygulama da geliştirir, mobil uygulama da geliştirir.
php ile mvc yapısı oluşturulamaz diye bir cümle kurmamışım bu sallamasyon nereden geliyor? muhtemel php yazılımcısısın php'nin geride kaldığını söyleyen biri çıkınca başlıyorsun hakarete.
senin php ile 10 saatte yapacağın işi bir asp.net mvc yazılımcısı çok daha kısa sürede gerçekleştirecektir. çünkü mvc yapısı hazır geliyor. sana ihtiyaçlarına göre yapılandırmak kalıyor.
ayrıca bahsettiğin veri tabanı yönnetim sistemlerinin hepsini ve fazlasını asp.net mvc ile kullanabilirsin ki ben kullandım. yüksek lisans projem tamamen bu konu üzerine.
ekşi sözlük'ün mvc ile geliştirilmesi kıstas değil örnektir zaten.
asp.net mvc'de entity framework gibi bir kütüphane varki linq ile entegre kullanıldığında yapabilecekleriniz tamamen sizin ufkunuza bağlı kalıyor. performansı da oldukça iyi.
visual studio 2015 ile birlikte zaten darbe yaptı microsoft. tüm kütüphanelerini açık kaynak hale getiriyorlar. (bilgi sahibisin ya asp.net kütüphanelerinin açık kaynak olduğundan haberin yok. github'a bakabilirsin)
isteyen yine php'ye yönelir. php'yi kötülemiyoruz burada geleceği parlak değil sadece.
henüz açık kaynak olan pek bişey yok Collection kütüphanelerini vs koymuşlar sadece.
ama asp.net'in artı yönünü gösterebilecek biçimde çok kesin yargıların yok hepsi phpde de zaten olan şeyler.
ne biliyim bu şeye benziyor .net open source oluyor ios android de kodlanacak vs bilmem ne laf var ama icraat yok gibi.