selam,

profesyonel olarak xamarin kullanıyoruz. konuda bahsedilen destek resmi olarak microsoft tarafından connection days de açıklandı zaten yani microsoft xamarin ile birlikte çalışacak.

ios/mac geliştirmeleri için objective C çok eskide kalmış bir dil, bunun farkında olan apple swift i geliştirdi ve yaymaya çalışıyorlar.

Xamarin in avantajı çok var ama eksik yönleri de çok var. Eğer ciddi bir işe girişecekseniz bir çok şeyi kendiniz çözmeniz gerekecek, çünkü acayip bug var, ve sürekli yama çıkarıyorlar yani henüz stabil bir sürüm yok. Ama c#*bilginize güveniyor ve bir sorunla karşılaştığınızda çözebileceğinizi düşünüyorsanız araştırarak o zaman makuldür.

oztaser arkadaşın dediği ufak projelerin geliştirilmesinde güzel demiş ama maalesef xamarin avrupada çok yerde kullanılıyor. Benim içinde bulunduğum proje bir ülkenin adalet bakanlığında kullanılan bir proje, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak iyi bir şey değil..

öğrenciysen xamarinin sınırsız lisans olayı var, firma olarak hem profesyonel lisans aldık hem ben bireysel olarak lisans aldım.

Xamarinde shared project adı altında ortak servisleri yazabileceğin bir kütüphane türü var. Mesela ben projedeki WCF servisin wrapperini burada yazıyorum, bunu hem ios tarafında hem android hem de windows phone tarafında kullanabiliyorum. Bu şekilde her platform için aynı işi yapan kodu yazmaya gerek kalmıyor. Bana göre en büyük avantajı bu bir de c# dilinin özellikleri (linq kullanabiliyorsun mesela)

Öncelikle bir dene bakalım ondan sonra karar vermekte fayda var.

kolay gelsin